SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhracat Arttı, İthalat Azaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçen yıl ihracat artarken, ithalatın ise azaldığı bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Malatya ilinde ihracat 2012 yılında, 2011 yılına göre yüzde 0,9 artarak yaklaşık 283 milyon dolar, ithalat yüzde 9 azalarak yaklaşık 97 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Malatya’da ihracat 2012 yılı Aralık ayında, 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 3,49 artarak yaklaşık 27,8 milyon dolar, ithalat yüzde 54,6 azalarak yaklaşık 4,4 milyon dolar olmuştur” denilen açıklamada daha sonra şunlar belirtildi: 

“Malatya ilinde 2012 yılı sonu itibarı ile Dış Ticaret Fazlası, 2011 yılına göre yüzde 6,9 artış göstererek yaklaşık 186 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2012 Aralık ayı Dış Ticaret Fazlası ise 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 35,8 artarak yaklaşık 23 milyon dolar olmuştur. Malatya bu rakamlarla, 2012 yılı için en çok ihracat yapan 30. il olurken, ithalat sıralamasında da 39. sırada kendisine yer bulmuştur.”

2012 yılında Malatya'nın en çok ihracat yaptığı ülkelerin sırası ile Irak, Rusya Federasyonu, ABD, Almanya ve Fransa olurken en çok ithalat yaptığı ülkeler de sırasıyla Tacikistan, ABD, Almanya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız