SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhracatçıya Teşekkür Plaketi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bu yıl en fazla yaş kayısı ihracatı yapan ilk 9 firmaya Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından teşekkür plaketi verildi.

Malatya TSO Meclisi Temmuz ayı toplantısında yaş kayısı ihracatı yapan firmalara teşekkür plaketi verdiklerini söyleyen TSO Meclis başkanı Sami Payza, yaş kayısının ihracatında emeği geçen herkese teşekkür etti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, kayısını iç tüketimdeki oranının artığını ve iç tüketimin şuanda yüzde 17'lere yükseldiğini belirterek, hedefin kayısıyı iç piyasada yüzde 25 oranında tüketmek olduğunu söyledi.

Törende plaket verilen firmalar ve 29 Temmuz 2010 tarihine kadar bu yıl yaptıkları yaş kayısı ihracat rakamları şu şekilde:

Atlas Tarım (616 ton), Deniz Dış Ticaret (500 ton), S.S. Karaca Kooperatifi (80 ton), Dilbaz Gıda (550 ton), Gökova Tarım (170 ton), Al-Vural Dış Ticaret (500 ton), Cena Dış ticaret (300 ton), Tekasya Tarım (642 ton) ve Günaydın Tarım (414 ton).

Plaket verilen 9 firmanın toplam ihraç tutarı 3 bin 772 ton olarak belirtilirken, halen yaş kayısı ihracatını devam ettiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız