SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhracatı Olumsuz Etkiliyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:00
'İhracatı Olumsuz Etkiliyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Komşu ülkelerdeki savaşlar ve iç karışıklık, Türkiye ihracatını olumsuz yönde etkiliyor” dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ihracat rakamını değerlendiren MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ihracatın beklenen kadar gerçekleşmediğini bildirdi.

TRB1 bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin iş dünyası kuruluşu Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED ) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Malatya’dan 28 milyon 845 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş. Bu yılın Mayıs ayında ise 30 milyon dolarlık ihracat yapılmış. Geçen yıldan bu yıla fazla bir yükselme kaydedilmemiştir. Sebeplerinden birisi kayısıdır. Bu yıl kayısı yok denecek kadar azdır. Geçen sene 400 bin ton yaş kayısı tahmini rekoltesi açıklanırken, bu yıl zirai dondan dolayı 40 bin ton dolayında yaş kayısı rekoltesi bekleniyor” dedi.

“Komşu ülkelerdeki savaşlar ve iç karışıklık, Türkiye ihracatını olumsuz yönde etkiliyor. Irak ve Suriye’de yaşanan savaşlar nedeniyle gümrük kapıları sıkıntılıdır” ifadelerini kullanan Güngör, “Elazığ geçtiğimiz Mayıs ayında 26 milyon dolar ihracat yapmış. Bingöl 547 bin ve Tunceli sadece 44 bin Dolar ihracat yapılmış. Elazığ’ın Malatya’ya yaklaşması mermer ihracatından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

İbrahim Güngör, komşu ülkelerde savaşın sona ermesiyle ihracatın katlanarak artacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız