SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:13
İhsanoğlu İçin Bir Araya Geldiler
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhurbaşkanlığı seçim için çatı aday olarak gösterilen Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için 8 parti istişare için iftar programında bir araya geldi. 

Kaburga Sofrası’nda istişare için CHP’nin daveti üzerine iftar programında bir araya gelen parti yetkilileri, basın açıklaması da yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il Başkanı Enver Kiraz, “Oluşturduğumuz bu birlikteliğe öncelikle Malatyalıların güvenmesini istiyoruz. Bu birlikteliğimiz desteklenirse, önümüzde daha iyi bir ülke kurma şansı var” diyerek, Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek istediklerini bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ise, ‘Bu toplantı sadece Malatya için değil, Türkiye için önemli bir toplantıdır. Orta doğu ve İslam coğrafyası için önemli bir toplantıdır. Çünkü, buradaki birliktelik ve uzlaşı bütün Türkiye’ye yansıyor. Türkiye’ye yansıyınca İslam coğrafyasında Türkiye’den medet uman kardeşlerimize de yansıyor. İslam camiasında ezilen kardeşlerimiz için de bir umut oluyor” ifadelerini kullanıp, zaman zaman bir araya gelerek, yapılan çalışmalar konusunda istişareler yapacaklarını bildirdi. Yıldız, “İyi bir isim ortaya çıkmıştır” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Malatya İl Başkanı Ünal Silier, “İkinci kuvai milliye ruhunu bir araya getirip memleketimiz için siyasi güçleri bir aray getirip, sayın İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek için çaba göstereceğiz” derken, Demokrat Parti(DP) İl Başkanı Hasan Sarıgül de, Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini vurguladı.

Millet partisi (MP) İl Başkanı Sait Korkut da, “Genel merkezimiz kimi destekleyeceğini daha açıklamadı. Genel merkezimiz doğrultusunda karar vereceğiz” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İbrahim İşleyen ise, genel merkezin kimi destekleyeceğini önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Haydar Levent de, her adaya eşit mesafede yaklaşan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini bildirdi.

İşçi Partisi (İP) İl Başkanı Arif doğan da, bugüne kadar herhangi bir adayı destekleme kararı olmadıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız