SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhtiyaç Fazlasıysa Verilsin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:11
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesini görüştü. 
     
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın başkanlığındaki oturumda, Malatya Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesiyle ilgili çalışmaları hakkında Meclis Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nun hazırladığı rapor okundu. 
     
Meraların kiraya verilmesinin köylerde huzursuzluk yarattığı bildirilen raporda, kamuoyunda konuşulduğu gibi 49 yıllığına kiralamanın söz konusu olmadığı, kiralamaların 25 yıllığına yapıldığı ifade edildi. Kiralamaların yalnızca vasfını kaybetmiş, ıslah edilmesi gereken alanlar için söz konusu olduğu kaydedildi. 
     
Raporda, yöre insanının mağdur edilmemesi için köylülere yeteri kadar mera ayrıldıktan sonra ihtiyaç fazlasının kanunlar çerçevesinde kiraya verilmesinin daha uygun olacağı görüşüne yer verildi. 
     
Naci Şavata, meraların kiralanmasını köyde sadece muhtarın takip etmesinin yeterli olmadığına değinerek, mera kiralamalarını takip etmek için her köyde bir mera komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. Şavata, komisyonun kiralamalara ilişkin yaşadıkları sıkıntıları kaymakama veya ilgili vali yardımcılarına bildirmesi gerektiğini söyledi. 
     
Naci Şavata, ''Bu kiralamalarda kanuna uymadan ihale yapılıyor. Bu kiralamaların aslında yok hükmünde olması lazım. Ama 'Yaptık oldu' mantığıyla yapıldığı anlaşıldı ki gelen bir genelge ile artık kiralamaların Başbakanlık'tan izin almak kaydıyla yapılacağı bildirildi'' dedi. 
     
Rapor oy çokluğu ile kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız