SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:05
İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ihtiyaç sahibi öğrenciler için gıda ve giyecek kermesi açıldı.

Meşale Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler adına Malatya Belediyesi binası yanında açılan hayır kermesi 30 Eylül ile 4 Ekim 2013 tarihleri arasında açık kalacak.

Kermes’in açılışında konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Sürekli koşturan her zaman halkımızın yararına, gençlerin menfaati için projeler üreten gece gündüz demeden çalışan ve farklı faaliyet alanlarında göreve hazır olan bir ekip var. Bu anlamda özellikle kırsaldan gelen, belki köyden gelen, şehirde okuma imkanı çok az olan ve okuma ihtiyacı olan geçlere sahip çıkılması, gençlerimizi mutlaka ülkemiz için kazanmamız, geleceği teslim edeceğimiz, çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde yetiştirmek hepimizin temel görevidir. Dolayısıyla belediye ve kurumlar olarak belli çalışmalarımız var ancak temelde sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin yapmış olduğu bu çalışmaların anlamı çok daha farklı. Bizlerin ulaşamadığı, devletin eliyle ulaşılamayan yerlere sivil toplum kuruluşlarının ulaşması, gönüllülerin hiçbir karşılık beklemeden bu gençlerimize sahip çıkmaları, gençlerimizi topluma kazandırdığı kadar gelecekte bu çocuklarımızın çok önemli yerlere gelebilecekleri de göz önünde tutulmalıdır. Hiçbir yarar gözetmeden bu tür faaliyetler gerçekleştiren kuruluşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Eğer genlerimize bir katkı sağlanmak isteniyorsa bu tür kermeslere katılım çok önemlidir” dedi.

Malatya TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç ise şunları söyledi:

“Hayırlı bir iş için buradayız. Bu hayırlı işin öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Toplumun geleceğini inşa etmek için öğrencilerimize şimdiden el atmak çok önemlidir. Öğrencilerin yetişmesi noktasında üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmek gerekiyor. Bu görev toplumun her kesimi için geçerli bir kavramdır. Eğitimli ve inançlı bir nesli yetiştirme için yapılan bu hayırlı işleri Allah kabul eylesin.”

Açılışta söz alan Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, “İhtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlediğimiz kermesimiz bugün başladı. Eğitimli bir nesil yetiştirmek fedakarlık isteyen bir faaliyettir. Bu anlamda Rabbine, ailesine, ülkesine, insanlığa karşı sorumluluk duyan, medeniyet tasavvuruna sahip, ahlaki bir kişiliğe kavuşmuş, sorumluluk ve paylaşmayı düşünen bir gençliğin, bir neslin yetişmesi hepimiz için önemlidir. Eğitimin ihmali ya da gecikmesi durumunda toplum olarak hep beraber acı faturaları görmekteyiz. Haliyle toplumumuzu inşa edecek neslimizin, gençliğimizin yetişmesi noktasında bu tür faaliyetler önemlidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Uçbağlar Cami İmam Hatibi Abdulkadir Ateş'in duasıyla birlikte kermesin açılışı gerçekleştirildi.

Kermesin açılışına; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Eğitim Birsen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Eski MÜSİAD Malatya Şubesi, eski Başkanı Namık Şahin, Malatya AFAD İl Müdürü Hamza Yıldırım, Malatya Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Alican Bozkurt, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, Malatya Belediyesi birim müdürleri, kamu kurum ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız