SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhtiyaç Sahiplerine Destek

0
Güncellendi - 2020-04-04 03:03:59
İhtiyaç Sahiplerine Destek
A- A+ PAYLAŞ

İhtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen Battalgazi Belediyesi ile Kızılay Malatya Şubesi Vefa Destek grubu ekipleri, ortak bir çalışmaya imza attı. Malatya’da 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, içerisinde gıda ve hijyenik malzemelerin bulunduğu yardım kolileri dağıtıldı. Göztepe ve Tandoğan mahalleleri başta olmak üzere birçok ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine yardım kolilerini teslim eden ekipler, 65 yaş ve üstü yaşlı vatandaşlara evden çıkmamaları konusunda uyarılarda da bulundu. Kapı kapı teslim edilen yardım kolilerinin dağıtımına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın ve Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu’da katıldı.

SOYLU: “EN ÜCRA KÖYLERE KADAR YARDIM ÇALIŞMAMIZ SÜRECEK”

Malatya’nın en ücra köylerine kadar yardım çalışmalarının süreceğini belirten Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, “Kızılay ve Battalgazi Belediyemizle birlikte bugün vatandaşlarımıza gıda ve hijyen paket dağıtımlarımız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanımız ile birlikte önceden tespit edilen aileleri ziyaret ettik. Katkılarından dolayı Battalgazi Belediyemize teşekkür ediyorum. Hangi vatandaşımızın ne ihtiyacı olursa bize müracaat etsinler. Malatya’nın en ücra köylerine kadar yardım çalışmalarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu.

YALÇIN: “İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Bu tür yardım çalışmaları ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmak istediklerini dile getiren Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, “Malatya Valiliği koordinesinde vefa destek grubu çalışmaları nezdinde sokak sokak gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam ediyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımız sayın Osman Güder’in bize vermiş olduğu desteklerle daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret ediyoruz. Hem bizim hem de belediyemizin vermiş olduğu gıda paketlerini dağıtarak ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “GÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Sosyal Devlet olma gereğini yerine getirmek için canla başla çalıştıklarının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sosyal devlet olma gereğini yerine getirme açısından şuan Kızılay ile beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sokaktayız. Ülkemiz 10 Mart’tan itibaren bu virüs ile karşı karşıya kaldı. O günden bu yana başta Cumhurbaşkanımızın talimatıyla almış olduğu tedbirleri ve söylemleri alanda ifa etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Evde hayat var’ diyoruz. Siz evinizde kalın. En azından taşıyıcı olmayı engelleyin diye vatandaşlarımıza telkinde bulunuyoruz. Bu bağlamda Malatya’mızda gerekli tedbirler, en üst seviyede alındı. Vatandaşlarımızda alınan bu tedbirlere riayet ediyor. Biliyorsunuz evde kalın çağrımızdan sonra bazı vatandaşlarımızın gündelik olarak gördükleri işler var. O işlerini yerine getirememesinden kaynaklanan ihtiyaçları oluyor. Biz, Battalgazi Belediye olarak diğer yardım kuruluşlarıyla beraber sürekli Battalgazi’mizde sahadayız. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını giderme adına çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Bugünde Kızılay’ımızla beraber Tandoğan ve birkaç mahallemizi de gezerek, burada ikamet eden insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için burada bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur; En azından bu ay içerisinde bu hastalığın yayılmasını engelleme adına evlerinde kalmalarını istiyoruz. Çünkü bu hastalık umduğumuzdan daha pandemik yani daha hızlı bir şekilde yayılıyor ve bulaşıyor. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın. Diğer vatandaşlarımız ise mecbur kalmadığı müddetçe dışarı çıkmasın. Onların bir ihtiyaçları olduğu zaman zaten bizler karşılıyoruz. Tabi bunları yaparken kimseyi ayrıştırmıyoruz. Bugün dayanışma günü milli birlik ve beraberlik günü. Şükürler olsun Türkiye’mizde bunu millet olarak gerçekleştirdik. Vatandaşımız şunu bilsin ki 7 gün 24 saat vatandaşımızın yanındayız ve hizmetindeyiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız