SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:02:50
İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da hayırseverlerin önceden lokantaya para ödeyerek askıya aldığı yemekleri, ihtiyaç sahipleri yiyor. 

Temelli Pasajı’nda İştah Büfe adlı lokantanın işletmecisi Şeref Hoşhanlı, Ramazan çadırında insanların oluşturduğu sıradan etkilenerek, ihtiyaç sahiplerine 365 gün yemek verilmesi amacıyla askıda yemek kampanyası başlattı. Önce kendi yakın çevresinin verdiği destekle, daha sonra da gören ve duyan esnaflar ile hayırseverlerin katkısı ile 1 aydan beri kampanyayı başarıyla sürdürdüklerini belirten Şeref Hoşhanlı, “Projemiz askıda olay. Normalde büfe işletiyorum. Ramazan Bayramı’ndan sonra başlattık. Büfede tavuklu, nohutlu pilav satıyoruz. Ramazan ayında iftar çadırından etkilenerek, bizde 365 gün ihtiyaç sahiplerine pilav verebilir miyiz diye düşündük. Böyle bir çalışmaya başladık. Tanıdığım hayırseverler bir miktar yardım ettiler ve projeye başladık. Dar gelirli, öğrenciler, işçiler, mağdurlar, gelip ‘askıdan pilav’ isteyince biz ücret almadan ikram ediyoruz. Ücretini hayırseverler ödüyor. Önce yakınlarımız, sonra duyanlar yardım etmeye başladı. Yardım eden ile yardımı alan birbirini görmüyor. Yardım edenler de isimlerinin açıklanmasını istemiyor” dedi.

Aynı kampanyanın fırınlarda “askıda ekmek” şeklinde yürütüldüğünü, ancak kendilerinin yemek verdiğini belirten Hoşhanlı, “İlk defa yiyecek üzerine düşündük. Dar gelirliler, gece 22.00’ye kadar gelip yemek yiyebilecekler. Şu anda 704 askıda yemek var. Önce 600 yemek ile başladık. Ondan sonra görenler ve esnaflar yardım etmeye başladı. Şimdiye kadar 200 kişiye askıdan yemek verdik. Yemek ücreti 2 TL, isteyen 1 yemekte askıya alabiliyor, isterse 20 yemekte askıya ekleyebiliyor. Beklentimizin üzerinde bir destek gördük” şeklinde konuştu.

Askıdaki yemek sayısı, işletmenin girişinde asılı tutuluyor.

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız