SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhtiyaç Sahiplerine Yardım...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:34:43
İhtiyaç Sahiplerine Yardım...
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı’nın Ramazan ayını dolu dolu geçirdiği ve çeşitli yardımlar yaptığı bildirildi. 
Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “ Evlere iftar servisi uygulaması ile özellikle¸ yaşlı¸ bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derece olan insanlarımızın Ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapması sağlanmaktadır. Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menüler ile hijyenik ortamlarda üretilen yemekler¸ özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra¸ içecek¸ meyve¸ ekmek gibi ikramlarda sunulmaktadır. Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakfın Türkiye genelinde 54 il ve ilçe merkezinde 8 bin 175 adet gıda paketi dağıtımı yapılacaktır. Özel hazırlanan kolilerdeki ihtiyaç malzemelerinin daha önceden tespiti yapılan ailelere dağıtılacaktır.
 
Vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için ise vakfımızın 11 temsilciliği tarafından çeşitli yerlerdeki iftar çadırlarında toplam 15 bin kişilik yemek ikram edilecektir. Geleneksel hale getirdiğimiz Somuncu Baba Cami önündeki 'Hulusi Efendi İftar Sofrası'nda ise her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verilmeye başlandı. Somuncu Baba Cami'nin manevi ikliminde namazgaha serilen sofralarda her gün farklı çeşitlerde yemek ile su¸ hurma¸ ekmek¸ meyve¸ peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmaları sağlanmaktadır. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi'ndeki iftar sofralarının tüm vatandaşlara açık olduğu ve zengin¸ fakir herkesin yan yana iftar coşkusunu yaşamaktadır. Ayrıca, 33 temsilcilik ve Darende olmak üzere her ile özel toplam 40 bin adet imsakiye dağıtılmıştır” denildi.
 
Doğanşehir'de Esnaflar ile İftar
 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde esnaflar iftar yemeğinde buluştu. 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram, Doğanşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir Halk Bankası Müdiresi Gülçin Demirbaş ve Halk Banksı Personeli, Doğanşehir esnaf odası başkanı Rıfat Topal ve esnaf odası personeline, Sürgü Kasabası'nda iftar yemeği verdi. Yemekte bir konuşma yapan İsmet Bayram, “İftar yemeği bir kaynaşma yemeğidir. Birlik beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Aksi takdirde bizleri parçalayıp bölmek için çaba gösterenler var. Gördünüz, Sürgü'deki münferit olaydan nasıl bir anlam çıkarıldığını beraberce gördük. Bu vesile ile esnafımız odamız kooperatifimiz koordineli olarak esnafımıza sahiplik edelim kaynaşalım el ele omuz omuza birlikte yaşayalım” dedi.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız