SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmayın"

0
Güncellendi - 2020-02-09 01:20:42
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Kale Kaymakamlığı toplantı salonunda muhtarlarla toplantı düzenledi ve depremle ilgili konuştu.

Vali Aydın Baruş, “ Bu depremden Kale ilçesi olarak önemli derecede etkilendik. Bugüne kadarki yaptığımız hasar tespitleri de gösteriyor ki Kale ilçemiz depremden zarar gören başta gelen ilçelerden birisi. Bunda en önemli rol yapı kalitesinin düşük olmasıdır.Özellikle kırsal alanlarda kerpiç, taş, yığma şeklinde yapılan binalar maalesef bu sarsıntılara dayanma gücüne sahip değil. Sahada gezdiğimizde gördüğümüz kırsal mahallelerde bile eğer bina iyi yapılmışsa betonarme bina hiçbir hasar almıyor. Önemli olan iyi bir zeminde bu inşaatı yapmanız ve kaliteli beton kullanmanız. Tabi bu eski yapılarda çok dikkat edilmediği için önümüze çok ciddi rakamlar geldi. Hasar tespit çalışmalarımız Kale ilçesinde tamamlandı.

Kale İlçesi Hasar Tespiti

Kale ilçemizde bugüne kadar yapılan tespitlerde yıkık 67 binamız var, 97 bağımsız bölüme tekabül ediyor. Yani ev, ahır, birden fazla hane varsa binada tek tek sayılıyor.  Ağır hasarlı 796 bina 1388 bağımsız bölüme tekabül ediyor. Orta hasarlı 207 binamız var, 371 bağımsız bölüme tekabül ediyor. Az hasarlı ise 636 bina, 1065 bağımsız bölüme tekabül ediyor. Hasarsız 913 bina 1350 bağımsız bölüm var. Acil boşaltılması, yıkılması gereken 12 bina var, 22 bağımsız bölüm var. Yıkılması gereken bu binaların birkaç gün içerisinde yıkım işlemini tamamlayacağız.

İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmayın

Deprem olduğu andan itibaren bütün kamu kurumları olarak, Belediyelerimiz ile el ele vererek beraber elimizdeki imkânlar çerçevesinde harekete geçtik. Öncelikle acil ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temini noktasında süratle hareket ettik. Özellikle barınabilecekleri çadırlar ile teçhizatı, içerisinde kullanılacak ısıtıcısının, battaniyesinin dağıtımını gerçekleştirdik. Gıda dağıtımlarına başladık ve devam ediyoruz. Muhtarlarımızdan ricamız ihtiyaç sahibini tespit ettiğinizde yalnız bırakmayın, Kaymakamlığa iletin ki biz ona yardımını zamanında ulaştıralım. Birde çadırda barınması sakıncalı olan hasta, yaşlı,  küçük çocukları olan aileleri mümkün olduğunca güvenli, yeterince sıcak bir ortamda barındırmamız lazım. Bildirmeniz halinde Kaymakamlığımız gereğini yapar."dedi.

Deprem Bilgilendirme Broşürü Dağıtıldı

Toplantıda Vali Baruş, AFAD İl Müdürlüğü tarafından depremzedeleri ve vatandaşları bilgilendirme amacıyla bastırılan "Birlik İçinde El Ele" başlıklı broşürü muhtarlara tanıtarak; "Hasar tespit tanımları", "Deprem sonrası sıkça sorulan sorular ve cevapları", "Hasar tespit nedir?" konularında ki sorulara cevapların bulunduğu ve aydınlatıcı bilgilerin yer aldığı broşürlerin vatandaşlara dağıtılmasını istedi.

Daha sonra muhtarlar vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dile getirdiler.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, Kale Kaymakamı Nurullah Kaya, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Çevre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş, ilgili kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Konteyner Alanı İncelendi

Toplantıdan sonra Vali Baruş, deprem nedeniyle konutları zarar gören vatandaşların barınması amacıyla Bent Mahallesinde kurulacak olan Konteyner Kent yerinde incelemelerde bulundu. Kurulacak olan konteyner kent ile ilgili Kaymakam Kaya’dan bilgiler aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Avşar Bey (4 yıl önce)
    Depremde araçları hasar görenler ne olacak ?? Kimse bu konuda muhatap bulamiyor. Bu konuda sınıfta kaldınız. Depremden sonra burda olmayanların bile kapılarının önüne çadır kuruldu evi olmayana para yardımı yapıldı.gelen yardımları devlet değil vatandaş dağıttı.Kisacasi sen ve ekibin süreci yonetemediniz. Siyasetçi Ler olmadan bir ilçeye bile gitmedin b.b.baskaninin arkasında vekillerin arkasında gezdin sadece.CUMHURBASKANİ Doğanyol da açıklama yaparken arkada gülümsüyordu.. Kimse kusura bakmasın Malatya nin sorumluluğu ağırdır herkes o sorumluluğuda koltuğuda kaldiramaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat keleş (4 yıl önce)
    sayın valimiz on gün oldu muhtarlık sosyal yardımlaşma valilik içinde ve çevre şehircilik dahil kimse el atmıyor ev ağır hasarlı olduğundan borca pikap tuttum ihtiyaçları borca aldım faizle para aldım kömür bitti odun bir çuval kaldı.bebek onbir aylık çocuk on yaşında sesimizi kime duyuralım ihtiyaç var yardım Yok sizi kim dinliyor dinliyorlarsa bizlerimi bulamıyorlar hacı abdi mah.sütlüce sokak 05432438785 murat keleş
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (4 yıl önce)
    Devlet babalığını gösterdi tşekkürler tüm yapılanlar için. Fakat Ziraat bankasını anlamış değilim borç ertelenecek dediği halde sıtmapınarı şb si çiftçinin hesabına bloke koyup borcu mahsup etme peşinde şb gidiyoruz bizim borç erteleme konusunda bilgimiz yok hesaplarınızda para olursa keseriz diyor
    0
    0
    Yanıtla