SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhtiyacımız Yok ki!..'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, AKP il başkanı Mustafa Şahin ve belediye başkan adayı Ahmet Çakır’ın, “teşvik belgesi” iddiaları ile ilgili konuda kendisine yönelik olarak yaptığı suçlamalara parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

SP İl başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte yaptığı basın toplantısında konuşan Çerçi, şunları söyledi:

“Ta başından itibaren propaganda sürecini seviyeli düzgün, Malatya insanına yakışır bir şekilde sürdüreceğimizi vaat ettik ve o şekilde de götürüyoruz. Başka bir türlü davranışı biz geçmişte de yapmadık şimdi de yapmayacağız. Kaldı ki en başından beri anketlerde, hatta iktidar partisinin yaptığı anketlerde biz yüzde 15-20 oranında öndeyiz. Bu durumda olan bir adayın öyle bir şeye tenezzül etmesine ihtiyaç var mı, yok! Geri olsak bile öyle bir şeye tenezzül etmeyiz. Halkımızın bütün mahalle ve bölgesiyle bizi belediye başkanı yapmaya karar verdiğini gördükten sonra bunun ne kadar anlamsız olduğu bir gerçek.

Esnaf, sanayici büyük bir sıkıntı içerisinde. İşsizlik almış başını gidiyor, Türkiye’de işsizliğin en çok olduğu 10. il Malatya. Fabrikaların kapanması, kapasitesinin daralması, birçok fabrikanın yurt dışına gitmesi, esnafların işlerini küçültmesi ve böyle bir tablo. Esnaf kan ağlıyor. Böyle bir tabloda bir esnafımıza böyle bir belge ulaşmış. O bölge bize 10 gün önce verilmişti. Biz de dedik ki böyle bir belgenin aslı olsun veya olmasın, ne şekilde olursa olsun, hatta televizyon kanallarında kullanın dediler ancak biz o belgenin elimize geçmesinden sonra birçok televizyon programına çıktık, onca mahalle toplantısı yaptık, hiç birisinde ağzımıza almadık. Ta ki, Cuma günü Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın Bey’e bir gazetecinin bu belgeyi sormasına kadar. Sayın Başkan da bu konuyu ‘Bu konuyu bizzat ilgilisine sorulması lazım’ dedi. Doğal olarak vatandaşta böyle bir rahatsızlık ve belge varsa, o belgenin yayılması ile ilgili ne Saadet Partisi’nin ne de benim bir ilgimiz yok. Böyle bir şeye tenezzül de etmeyiz bizim ihtiyacımız da yok.

Ertesi gün bir esnaf arkadaşımızın dükkanına girdiğimizde ticaretin daralmasından ve esnafımızın sıkıntılarından bahsettik. O da bize ‘Ben AKP’liyim. Kuyumculuktan işim iyi, son dönemlerde çok çok kazandım. İnşaat ve gıda işiyle uğraşıyorum. Her üç sektörde ben çok iyi kazanıyorum. Hatta son dönemlerde ben daha çok kazanıyorum. Ben oyumu AKP’nin adayına vereceğim’ dedi. Biz de dedik ki esnaf öyle demiyor, esnaf siftah yapamadığını, durumunun çok kötü olduğunu, kepenk kapatmamak için çırpındığını söylüyor. Bu durumda biz de dedik ki esnaf diyor ki, şu anda bir belge dolaşıyor, nasıl oluyor da bizim işlerimizi bu kadar daralırken, AKP yöneticileri işlerini büyütüyorlar, yatırım yapmayı planlıyorlar? Biz bunu söyledik. Bu belge nedir? Bununla ne yapıyorlar? Bunu çıkıp açıklamaları lazım. Esnafın bu belge ile ilgili açıklama istediğini, bunu merak ettiğini söyledik. Ondan sonra o kuyumcu esnafı bana ‘Bu belgeyi bana verebilir misin’ dedi. Bende ‘Yok veremem, ben gidiyorum’ dedim. Esnaf daha sonra ‘ O zaman fotokopisini alabilir miyim’ diye sordu. Yine vermedim ve sonrasında o belgeyi tekrar cebime koydum. Dün o görüntünün sonrasını göstermemişler ve dün il başkanımız maalesef, Çerçi başkan bizzat bunu esnafa dağıtıyor gibi yakışıksız ve yalan bir ifade kullandı.

Hazreti Peygamber efendimizin, bir hadisi şerifi var. Yönetenlere diyor. ‘Bir kavime su dağıtanlar en son içmelidir’, Siz o belgede hem bir milletvekilinin işini büyütmekle ilgili teşvik var , hem de belediye başkan adayımızın işini büyütmekle ilgili bir teşvik belgesi var. Eğer bu teşvik belgesi, piyasanın daralmasını, insanların sıkıntılarının, esnafın, sanayicinin işinin şu anki durulmuş durumunu, borç yükü altındaki işyerlerinin sıkıntısını azaltmak için, onların derdine derman olmanız gerekirken, kendinizin en başta kana kana su içmenizi Peygamber efendimiz onaylamıyor. Önce onların susuzluğunu gidersin, sonra kendileri kana kana içsin. Yoksa o belge, şöyleymiş böyleymiş bu önemli değil. Yoksa esnaf ve sanayici diyor ki biz kan ağlarken, yanımızdaki 5 tezgahtarı üçe indirirken, sanayici fabrikasının kapasitesini düşürürken bunlar işlerini nasıl büyütüyor? Bunun sırrı nedir? Olay bundan ibarettir. Esnaf bunu merak ediyor.

Propaganda süreci ve seçimin sonucu ile ilgili çok rahatız. Hiçbir sıkıntımız yok. Halkımızın bize gösterdiği teveccüh bunu ortaya koyuyor. Ancak onların bir sıkıntısı var. Kaybetmenin verdiği, kaybedeceklerinin hissedildiği bir panik hali var ve dolayısıyla bir saldırgan tutum var. Onlara şunu söylüyorum. Rahat olsunlar. Sonucu Cenab-ı Allah yazmıştır. Dolayısıyla rahat olsunlar. Memleketimize milletimize hayırlı olacak bir seçim olsun. Halkımız kazançlı çıksın.

AKP’li bir milletvekili televizyon programında diyor ki ‘Elimde Çerçi ile alakalı öyle bir dosyalar var ki, onları bir ortaya koysam ne olur. Ama biz ortaya koymuyoruz’. Bu kurnazca, iftiranın, yalanın kurnazca bir ifade şeklidir. Olmayan bir şeyi var gibi yansıtıyorlar. Biz diyoruz ki, Mehmet Yaşar Çerçi’nin 1999’daki mal varlığı ne ise şu anki mal varlığı da odur. Biz 5 yıl boyunca Malatya Belediye Başkanlığı, ondan önce de 15 yıl Telekom’un müdürlüğünü yaptık. Daha sonraki süreçte, bir şirketin genel müdürlüğünü yaptım. Elimde milyarlarca liralık yatırımlar, projeler ihaleler geçti. Devletimin milletimin hemşerilerimin bir lirasını Allah’a şükür boğazımızdan geçirmedik. Eğer onun dediği gibi olsaydı eğer benim ipimi çoktan pazara vermezler miydi? 5 yıldan beri belediyeyi onlar yönetmiyorlar mı? Her dosyam her evrakım onların elinde değil mi? Çoktan herkese dağıtmazlar mıydı? Bilerek tek kuruş geçmedi. Ama bilmeden bir suyundan içtiysek de Allaha sığınırız. Vekil arkadaşımıza da kurnazca iftiralardan vazgeçmesini öneriyoruz. Akıbetin ne olacağını Cenab-ı Allah zaten yazmıştır.”

SEÇİM ÇALIŞMALARI..
Öte yandan Çerçi'nin seçim çalışmalarına ilişkin olarak partisinden yayınlanan bülten şöyle:

"Saadet Partisi Malatya belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, İl Başkanı beraberinde Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, Meclis Üyeleri İle Birlikte Battalgazi, İstiklal, Ferhadiye, Toki Yavuzselim, Mahallerine Ziyarete Ederek mahalle sakinleriyle bir araya geldiler.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, düzenlenen toplantılarda kısa Bir Konuşma Yaparak Şöyle Dedi.29 Marta yapılacak yerel seçimlerde sayılı günler kaldı. Siz kıymetli hemşerilerimiz sandık başına giderek Malatyamızı 5 yıl yönetecek bir Belediye Başkanı seçeceksiniz.

Malatya Belediye Başkanı seçerken kararınızı iyi vermeniz gerekiyor. Seçeceğiniz Belediye Başkanı Malatya’mıza yapacakları projelerinin mutlaka olması gerekiyor. Adayımız Sayın Mehmet Yaşar Çerçi’nin Malatya’mız için projelerini açıklamıştı.

Malatya Belediye Başkanı Yapacak bir adayın bazılarının dayatmasıyla gelip de Malatya’ya ne hizmet yapacaktır. Bunu düşünmek gerek. Bizim adayımız Sayın Mehmet Yaşar Çerçi, Hem tecrübesiyle hem de dürüstlüğüyle daha önce Malatya’ya yaptığı hizmetleriyle yapılan bu hizmetlerinin adil bir şekilde hizmetleri yapmıştır. Yine sandık başına gittiğinizde Sayın Mehmet Yaşar Çerçi’yi yeniden Malatyamızı yönetecek bir Başkan olarak seçmenizi istiyoruz. Burada Malatya kazanacaktır. Yani sizler kazanacaksınız.

Belediye Başkan Adayı Çerçi ise “ Bizler Malatya’mıza hizmet yapmak için yola çıktık. Geçmiş dönemde nasıl hizmetleri eşit şekilde vatandaşlarımıza sunduysak yeni dönemde de aynı şekilde adil ve eşit olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Yapacağımız hizmetler Malatyalı hemşerilerimiz içindir.

Bizler Malatya’mıza hizmet yapmak için bu yola çıktık ve bazıları gibi ona buna çamur atarak değil biz hemşerilerimize yapacağımız projelerimizi anlatıyoruz. Projelerimizi anlatırken bile hiç kimseye çamur atmadan yolumuza devam ediyoruz.

İşte çamur atanlara bakınızınki kimleri etekleri tutuş, du ve kimide bizlerimizin anketlerde önde olduğu mızı görünce çamur atmaya başladılar ve biz işimize bakacağız onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bizm bir hedefimiz var oda Malatyalı hemşerilerimize hizmet etmektir.

Bizler bazıları gibi dayatmayla aday olmadık ve biz aday olurken Malatyalı hemşerilerimize danıştık ve aday olduk. Peki, bazılarının dayatmayla gelip de Malatyalı hemşerilerimize nasıl hizmet edecekler, İşte sizin takdirinize bırakıyorum.

Bizler esnaf, kamu kurumları ve Mahalle gezilerde gittiğimiz her yerde hemşerilerimizin bizlere gösterdiği ilgiden sanırım bazıların kendi sonlarının olacağını hissedince ne yapacaklarını şaşırdılar. Bizler hizmet için geldik ve Malatya’mıza ve hemşerilerimize hizmet edeceğiz."

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız