SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İİBF’liler Birleşiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:26
İİBF’liler Birleşiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları ve Öğrencileri (İİBF’LİLER) Derneği kurularak, 5 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiren sorunun çözüme kavuşması için İİBF’liler tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İİBF’liler Derneği Başkanı Murat Karaca, İİBF’LİLERİN tek çatı altında birleştiğini belirterek, “Derneğimiz, 2013 yılı Nisan ayında hem tüm İİBF’LİLERİN yaşadığı sorunlara çözüm üretme hem de ülkemizde sosyal olarak korunmaya muhtaç kesimlere yönelik projeler üretme hedefi ile kuruldu. Yola çıkarken buluşma noktası diye belirledik parolamızı. Hedefte buluşacak, faydalı olacak ve sadece bize has sorunlara değil, gücümüzün yettiğince yardım isteyen ve hakkı savunan herkese destek olacağız” dedi.

Her sene örgün ve açık öğretim dahil yaklaşık 1 milyon 400 bin gencin İİBF bünyesinde yer alan bölümlerde eğitim gördüğüne ve bunların 350 bininin KPSS’ye girerek ter döktüğüne, iyi bir gelecek sahibi olmak için çalıştığına vurgu yapan Karaca, “Gün geçtikçe İİBF’den mezun olanların işe girmesi zorlaşmaktadır. Bu durum her sene bu bölümlerde okuyan ve mezun yaklaşık 1 milyon 750 bin genci ve onların ailelerini, yani en az 5 milyon 200 bin kişiyi olumsuz etkilemektedir. Derneğimiz İİBF’li gençlerin ve ailelerinin sesi olmak için kuruldu. Bugüne kadar bu ciddi sorunun çözülemeyişinin ardında elbette pek çok sebep bulunmakta; ancak en önemlisi sorunların siyasi alanda uygun yöntem ve zeminde birlik içinde dile getirilmemesidir. İktidar ve ya muhalefet partilerinin bir araya gelememesinden bahsetmiyorum. Aynı kaderin içerisinde yaşlanan biz İİBF’lilerin bir araya gelmeyişinin altını çiziyorum” diye konuştu.

“Biz birlikteliğin ilk tohumu attık eğer bir araya gelir, sesimizi birleştirirsek bu tohum koca bir çınara döner. Unutmayalım ki en uzun yolculuklar bir adımla, en koca çınarlar bir tohumla başladı hayata” diyen Murat Karaca, tüm İİBF’lileri yaşadıkları sorunlara çözüm üretme amaçlı çalışmak için derneğe üye olmaya davet etti.

Derneğe üye olmak isteyenlerin www.iibflilerdernegi.org internet sitesinden üyelik formunu doldurmaları gerektiğini belirten Karaca, 4001 ve 3001 kodu ile memur alımının ülke yararına olmadığını, atama bekleyen 350 bin kişiden sadece 2 bin 500’ünün işe alındığını, bu sayının o yıl sınava giren İİBF’lilerin yüzde 1’ine dahi karşılık gelmediğini belirtti. Hükümetin atama bekleyen İİBF’lilerin sorunlarına çözüm üreteceğine olan inancını koruduğunu kaydeden Karaca, dernek olarak yakında İİBF’lilerin sorunları ve taleplerini içeren metni hükümet yetkilileri ile paylaşacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız