SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İİHK'ya Savcılık Bile Şikayet Edildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na vatandaşlar tarafından ilginç şikayetler gönderiliyor. Vatandaşların İnsan Hakları Kurulu'na daha çok bürokratik sıkıntıları aktardıkları belirtildi.

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük başkanlığında valilik salonunda toplanarak Şubat ayında yapılan çalışmaları görüştü. Toplantıda Şubat ayı içinde İl İnsan Hakları Kurulu'na 5 adet şikayet ve başvuru dilekçesinin geldiği belirtildi. Gelen şikayetlerin daha çok vatandaşların yaşadığı bürokratik sıkıntıları kapsadığı görüldü.

İnsan Hakları Kurulu'na şikayet dilekçesi veren Ş.Ç. adlı vatandaş, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Özel İdare İş Merkezi'ndeki 1 No'lu Otoparkı, noter kanalıyla kiraladığını; ancak işletme ruhsatı alamadığı için işyerin çalıştıramadığını belirterek mağdur edildiğini öne sürdü. Şikayet dilekçesi, Özel İdare Genel Sekreterliği'ne gönderilerek konu hakkında cevap istendi.

İnsan Hakları İl Kurulu'na dilekçeyle başvuruda bulunan Ş.A. da daha önce fırıncılık yaptığını; ancak babasının ölümünden sonra fırından ayrıldığını belirterek, "22 Eylül 1999 tarihinde İş Kurumu Müdürlüğü'ne başvuruda bulundum. Fakat şimdiye kadar bana hiçbir bilgi gelmedi. Ailem ve kendim şu anda işsizlik nedeniyle mağdurum" dedi. Söz konusu dilekçe İş-Kur Müdürlüğü'ne gönderilerek konu hakkında bilgi istendi.

İnsan Hakları İl Kurulu'na e-maille başvuruda bulunan M.M. adlı öğrenci, "Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim görmekteyim. Üzerime kayıtlı olan hesap numarasına öğrenim kredisinin 480 YTL olan aylık ödemesi, .. Bankası Malatya Şubesi'nde çalışan N.Ş. adlı personel tarafından hata yapılarak başka birisine ödendi. Yanlışın düzeltilmesi için yaptığım görüşmeler çeşitli nedenlerle geri çevriliyor" iddiasında bulundu. Söz konusu şikayet dilekçesi ilgili bankaya gönderilerek bilgi istendi.

İnsan Hakları İl Kurulu Bürosu'na başvuruda bulunan Y.U. adlı şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkında hazırlık soruşturması açılan davayla ilgili evrakların fotokopisini almak için müracaat ettiğini; fakat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyadaki bazı evrakların fotokopisinin verilmediğini ve bunun savunma hakkını kullanmasına engel teşkil ettiğini ileri sürerek şikayette bulundu. Konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Kurulu'nun bilgi istediği Cumhuriyet Başsavcılığı gönderdiği cevapta, dilekçe sahibinin, yürütülen bir soruşturmada tanık olarak ifade veren bir vatandaşı ifadesini değiştirmesi için tehdit ettiğine dair Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, soruşturmanın gizliliğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne evraklardan fotokopisinin alınmasının engellenmesi için talepte bulunulduğu ve mahkeme kararıyla dosyadan inceleme ve fotokopinin engellenmesi ve gizli soruşturma yapılmasına karar verildiği, olayın herhangi bir insan hakları ihlali olmadığı, soruşturmanın gizliliği ve mahkeme kararı gereği dosya fotokopisinin verilmediği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız