SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkametlerinizi Arguvan'a Alın ki..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:41
'İkametlerinizi Arguvan'a Alın ki..'
A- A+ PAYLAŞ
Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle nüfusu 10 binin altına düştüğü için kapatılacak ilçeler arasında yer alan Malatya'nın Arguvan ilçesinin ilçe tüzel kişiliğinin kurtarılması amacıyla Arguvanlılar seferberlik ilan etti. Durumu müsait olan Arguvanlıların nüfuslarını Arguvan'a almaları istendi. 
 
İstanbul'daki Arguvan Merkez Derneği'nde yapılan toplantıya; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Köy Dernek Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Arguvanlılar katıldı.
 
Arguvan Merkez Derneği Başkanı Hüseyin Ülkü’nün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Arguvan Belediye Başkanımız Hüseyin Taştan söz alarak, "İktidarın bu oyununu hep beraber bozacağımızı ve İlçeliğimizin devam etmesi için çalışmaların devam edeceğiz." dedi. 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında, "Arguvanlıların kendi kültürlerine ve kurumlarına sahip çıkmada gösterdikleri gayreti bu toplantıya katılım ile bir kez daha gördük. Siyasi iktidarın her konuda olduğu gibi Büyükşehir yasası konusunda da kendi bildiği yolda ve bazı akıl hocalarının etkisi ile hareket etmektedir. Malatya’yı değil Türkiye’yi kendilerine göre dizayn etmeye çalışıyorlar. Arguvan demek Kültür demek, saygı, sevgi, aydınlık demektir. Arguvan’ın ilçe olarak kalması için he rtürlü çabaya destek vereceğiz. Bu bizim için namus borcudur." ifadelerini kullandı. 
 
Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, durumları müsait olan tüm Arguvanlıların ikametlerini Arguvan'a almalarını istedi. Katılımcıların Arguvan ve köylerinde ikamet etmek isteyenlerin ikametlerini nasıl alabilecekleri sorusu üzerine Kızıldaş, daimi ikametgahların şahsın kendisinin Arguvan'a gitmesi, gidemeyeceklerin de noter aracılığı ile verilecek vekaletle bu işlemi yapabileceklerini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız