SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Acının Yıldönümü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 4 yıl önce Karakayı Baraj Gölü'ne meydana gelen feribot kazasında ölen 13 kişi düzenlenen törenle anıldı. Bu arada, geçtiğimiz yıl katıldığı kına gecesinde başına isabet eden bir kurşunla vurularak ölen Begüm Kartal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla, ailesi Sıtmapınarı Camii'nde mevlid okuttu.

FERİBOT FACİASI VE SUÇLAMALAR..
Yerel Gündem 21 Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, feribot kazasının 4. yıldönümü olması nedeniyle adli safha hakkında bilgi verildi.

Basın açıklamasında konuşan Avukat Abdulkadir Artan, Elazığ Valiliği'ne ait olan ve Baskil Kaymakamlığı tarafından işletilen batan feribotun ruhsatının olmadığını hatırlatıp, açılan davada feribot kaptanına çok az ceza verildiğini söyledi.

Asliye Hukuk ve İdare Mahkemelerinde tazminat devalarının devam ettiğini söyleyen Artan, "Bizi İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeye mecbur etmesinler" dedi.

Batan feribotta eşini ve akrabalarını kaybeden Aslan Ergin, "29 Ağustos 2002 tarihinde bu elim faciada sulara gömülen rahmetli eşim Necla Ergin olmak üzere, Zehra Ertem, Yeter Gülgen, Sevim Gültekin, Makbule Tay, Haşim Ergin, Sevim Ergin, Mehmet Ali Demir, Sıtkı ve Mehmet Güzel, Hakkı ve Kasım Gülgen ve Mehmet Berk'i rahmetle anıyoruz. Karakayı Baraj Gölü'ne bugünlerde 2. feribot suya indiriliyor. Ancak Karakaya Baraj Gölü'nde ne çekek var ne kızak. Halen çalışan feribot, batan feribot gibi usulüne uygun karada kızağa alınıp muayene ve bakım görmedi. Malatya ve Elazığ Valiliği konuya el atarak, tekne ve feribotların bakımı yapılmalı, çekek ve kızak yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Yakınları sular altında kalan ailelerin de katıldığı basın açıklamasında kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

GÖL KIYISINDA..
Malatya'nın Battalgazi İlçesi ile Elazığ'ın Baskil İlçesi arasında yük ve yolcu taşımacılığı yaparken, üzerindeki 44 kişi, 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 taksiyle alabora olması sonucunda batan Baskil Kaymakamlığı'na ait feribotta hayatını kaybeden 13 kişinin yakınları, Karakaya Baraj Gölü'ne giderek karanfil bıraktı.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, daha önce düzenledikleri resmi anma törenini bu yıl yetkililerin verdikleri sözü yerine getirmemekle suçlayıp protesto ederek yapmadılar. Ölenlerin bazı yakınları Karakaya Baraj Gölü'nün Atabey İskelesi Mevkii'nde feribotun battığı alana yakın bir mesafede durarak, halen bir bölümü suyun üzerinde olan feribotun yakınındaki göle karanfil atıp, dua okudu. Bazı bayanlar gözyaşlarını tutamadı.

Karakaya Baraj Gölü'ne karanfil bırakanlar daha sonra Şehir Mezarlığı'na giderek, burada yan yana duran ve üzerinde "Feribot Faciasında Ölenler" ibaresi yazılan mezarların başında dua okudu. Ölenlerin yakınları mezarlıkta gözyaşlarına boğuldu.

BEGÜM İÇİN MEVLİD..
Öte yandan Malatya'da geçtiğimiz yıl gittiği kına gecesinde tabancayla ateş açılması sonucu öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal için ailesi ölümünün 1. yıl dönümünde Mevlid-i Şerif okuttu.

Kartal ailesi, kızları Begüm'ün 1. ölüm yıldönümü nedeniyle Sıtmapınarı'nda Mevlid-i Şerif okuttu. Baba Hasan Kartal'ında bulunduğu Mevlid-i Şerif'e aile dostları ve yakınları katıldı.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören Köyü'nde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde Malatyaspor eski futbolcularından işadamı Hasan Kartal ve Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal, tabancayla açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili halen biri tutuklu, 3 kişi yargılanıyor. Tutuklu şahıs, ölüme neden olan silahı ateşlemekle, tutuksuz iki şahıs ise yardım, yataklık ve olaya iştirakle suçlanıyorlar.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten 3 fotoğraf) Feribot kazasında ölenlerin yakınları ve anma.. (Alttaki fotoğraf) Begüm Kartal için okutulan mevlide katılanlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız