SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Aldılar, Bir Verdiler!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:31:35
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da kapatılan devlet hastanelerini ve konuya tepki gösteren Malatyalıların hafta sonu gerçekleştirdikleri protesto gösterisini gündeme getirdi. Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 47 mahalle, 27 köy, 2 ilçenin Malatya Devlet Hastanesi kapatılırsa mağdur olacağını kaydetti. TOKİ’nin iki hastanenin yerini alıp, bir hastane yaptığını belirten Ağbaba, Malatyalıların AKP Elazığ Milletvekillerine ‘Malatya’ya sahip çıkın’ diye seslendiklerini belirtti.

Ağbaba, Adana Valisi Avni Coş’un kavaslara yönelik kullandığı cümleleri eleştirip,kavaslardan özür dileyerek başladığı konuşmada Malatya'nın sorunlarıyla ilgili söz aldığını ancak Malatya’nın sorunlarının 5 dakikaya sığdırılamayacağını belirterek bu nedenle sadece  kapatılan hastanelerle  ilgili konuşacağını ifade etti. Ağbaba, geçtiğimiz hafta Malatya'daki TEDAŞ özelleştirmesini gündeme getirdiğini, dillere destan bir özelleştirme olan TEDAŞ özelleştirmesinin, dünya tarihine geçecek bir özelleştirme olduğunu  ve TEDAŞ’ın İçindeki parayla özelleştirildiğini kaydetti.

Malatyalılar’ın elektrik konusunda canından bezdiğini ifade eden Ağbaba, “elektrik deyince Malatyalılar  ağlıyor. Bir dokunup bin ah işitiyoruz. Malatyalılar her ortamda söylüyor, bağırıyorlar. Peki Malatya'da iktidar ne yapıyor? AKP Hükûmeti de ağlıyor.AKP milletvekilleri de ağlıyor” dedi.

TEDAŞ’A TAŞ ÇIKARIR

“Bugün anlatacağım AKP icraatı TEDAŞ'a taş çıkartır” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ Malatya'da, biri şehrin doğusunda, diğeri batısında 2 tane hastanemiz vardı. Geçtiğimiz yıllarda Malatya'ya yeni bir hastane yapılmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldı. TOKİ'nin yapacağı hastanenin yeri konusunda AKP kimseye danışmadı. Malatyalılar, sağcısı solcusu herkes hastanenin yerine  itiraz etti. Ama AKP bu konuda da kulaklarını tıkadı. Yeni hastane yapılırken, TOKİ’yle bir  anlaşma yapılarak, TOKİ’ye 2 hastanenin yeri devredildi.

TOKİ’ye Malatya'da bulunan 2 hastane verilecek, karşılığında TOKİ tarafından  Malatya Şeker Fabrikası arazisi üzerine bir hastane yapılacaktı. Yeni hastane yapıldı. Geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı. Bugünkü konumuz bu hastanenin eksiklikleriyle ilgili değil. Ancak değerli milletvekilleri, atmış dört yıldan beri hizmet veren Malatya'nın devlet hastanesi ile 1954'ten beri hizmet veren eski SSK yani Beydağı Devlet Hastanesi kapatıldı yani TOKİ'ye jest yapıp Malatya'yı hasta ettiler.” İfadelerini kullandı.

2 ALIP, 1 VERDİLER

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “İki aldılar bir verdiler. Bu anlaşmadan Malatyalıların haberi var mı? Hayır. Bu anlaşmadan Malatyalıların çıkarı var mı, Malatyalıların kârı var mı? Hayır. Her oyunda olduğu gibi, her özelleştirmede olduğu gibi bir tek kurumun kârı var; o da TOKİ'nin kârı .Malatyalılar bu anlaşmadan ne elde ettiler arkadaşlar? Bir aldılar, iki verdiler. AKP ne yaptı? Uyudu. Bir milletvekili de  sürekli Cumhuriyet Halk Partisini yani muhalefeti eleştiriyor.”şeklinde konuştu.

47 MAHALLE, 27 KÖY,2 İLÇE

Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen kitlesel eyleme de değinen Ağbaba “Geçtiğimiz pazar günü, Malatyalılar, sağcısı solcusu, bu konuda itirazı olanlar miting yaptılar hastane bahçesinde. Ben de o mitingde onlara söz verdim, dedim ki: "Buradaki sorunlarınızı, uğramış olduğunuz haksızlıkları Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getireceğim." Fırat Mahallesi, Yıldıztepe, Tandoğan, Çöşnük, Zafer, Göztepe mahalleleri, Malatya'nın merkeze bağlı köyleri, Beydağı Beldesi, Battalgazi ilçesi, Kale ilçesi yani şehrin yarısı hastanenin kapatılmasına karşı çıkıyor. 47 mahalle, 27 köy, 2 ilçe "Malatya Devlet Hastanesi kapatılırsa mağdur olacağız." diyorlar.”ifadelerini kullandı.

Ağbaba “Burası derde deva olsun diye kuruldu, TOKİ AVM yapsın diye değil, diyorlar. Bu bölgede yaşayan insanlar hastanelerine yürüyerek gidip geliyorlar ama yeni yapılacak hastaneye birçoğu iki araçla gidip gelmek zorunda kalacaklar. Sizlerin tuzu kuru olabilir ama iki araç demek Malatyalının o hastaneye gitmemesi anlamına geliyor.Hastane bölgesinde bulunan esnaf, yıllardan beri ekmek yiyen, yıllardan beri evine aş götüren, çocuklarını okutan esnaf iş yerlerini kapatmak durumunda kalacak. Bu konuyla ilgili, esnafla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mı? Hayır.” Dedi.

ELAZIĞ’IN AKP’Lİ VEKİLLERİ MALATYA’YA SAHİP ÇIKSIN

Ağbaba, konuşmasının sonunda, şu görüşlere yer verdi: “ Malatyalılar bu sebeplerle "Hastanemiz kapatılmasın." diyorlar; "Artık uysal koyun değiliz." diyorlar; "Sümerbank'ı verdik, TEKEL'i verdik, hali verdik, burayı vermeyiz." diyorlar; "10 kilometre ilerideki hastaneye gitmeyiz." diyorlar; "Bizim sahibimiz yok." diyorlar. Bir Malatyalı diyor ki: "Bizim sahibimiz yok; 5 AKP milletvekili var ama bize sahip çıkmıyorlar. Bizler de Elâzığ AKP milletvekillerine sesleniyoruz: 'Malatya'ya sahip çıkın.'"O hastanenin kapatılmaması için herkesten rica ediyorum çünkü burası 64 yaşında olan bir hastane. Bu konuda duyarlı olacağınıza inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız