SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Asfalt Tesisi Kuruluyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:19:18
İki Asfalt Tesisi Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge’nin Örnekköy Mahallesine, Battalgazi Belediyesi’nce ise Beydağı Mahallesinin Söğüt mevkiine asfalt tesisleri kurulacağı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge bölgesine kurulacak olan Ocağı, Kırma-Eleme ve Asfalt Plent Tesisi projesinin Pütürge ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta Örnekköy Mahallesi’ne kurulacağı belirtildi. Pütürge bölgesinde kurulacak olan asfalt tesisi için verilen bilgi de, “Yıllık 390.000 ton/yıl (156.000 metreküp/yıl) kalker üretimi yapılacaktır. Tüvenan olarak üretilecek kalkerin (yüzde 20’si) 78.000 ton/yıl pasa malzemesi olarak ayrılacak, geriye kalan 312.000 ton/yılı Kırma Eleme Tesisi’ne beslenecektir. Kırma Eleme Tesisi’nden konsantre malzemenin 193.440 ton/yılı direk karayollarında mıcır olarak kullanılacaktır. Geriye kalan 118.560 ton/yılı ise faaliyet alanında kurulacak olan Asfalt Plent Tesisi’nde işlenerek asfalt elde edilecektir” denildi.

Proje ile ilgili olarak ayrıca, “Projeye konu faaliyet kapsamında 1 adet kırma-eleme tesisi kurulacak olup, 1 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici, 9 adet kamyon, 1 adet WagonDrill, 1 adet Kompresör ve 1 adet arazöz kullanılması planlanmaktadır” şeklindeki teknik bilgide paylaşıldı. 

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN TESİS

Battalgazi Belediyesi ise, Asfalt Plent Tesisini Beydağı Mahallesinin Söğüt mevkiinde kuracak.

Battalgazi Belediyesi tarafından Kalker Ocağı, Kırma Eleme ve Asfalt Plent Tesisi projesini Beydağı Mahallesi, Söğüt mevkiindeki alanda kuracağı belirtilerek, “Burada üretilen mıcır ve asfalt Battalgazi ilçe ve mahalle yollarının üst yapı tabakalarının teşkilinde (alt temel, temel ve mıcır) ve sanat yapıları için kullanılacaktır” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız