SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Asırlık Çınar Korumada

A- A+ PAYLAŞ

Hacıabdi Mahallesi İpekçi Sokakta bulunan ve 200 yaşında olduğu tahmin edilen çınar ağacı belediye tarafından bakımı yapılarak koruma altına alındı.

Belediyeden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Daha yeşil bir Malatya için, yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Belediyesi, mevcut yeşilin korunması için de büyük gayret gösteriyor. Hacı Abdi Mahallesi İpekçi sokakta bulunan ve 200 yaşında olduğu tahmin edilen tarihi çınar ağacı, Malatya Belediyesi tarafından bakımı yapılarak, koruma altına alındı.

Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları önceki gün basın mensuplarıyla birlikte inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme gezisi sırasında çınar ağacı ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Çakır, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Orman Mühendisi ve Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız bu çınarın bakımı için çalışmalar başlattı. Yapılan kontroller kapsamında çınar ağacının kuru ve hastalıklı dalları budanarak, gövde kısmındaki çürük kısımlar temizlenerek ilaçlandı. Temizlenen kovuk kısmı ise doğal çam katranı ile hastalık ve zararlı etkenlere karşı dayanıklı hale getirildi. Tahmini yaşı 200’ün üzerinde olan bu çınar, inşallah önümüzdeki yıl daha da güçlenip canlanacaktır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız