SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Astsubaya Dava

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:29
İki Astsubaya Dava
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Sürgü Beldesi’nde; Alevi kökenli 'Evli Ailesi'ne yönelik saldırı iddiasıyla ilgili olarak olay tarihinde Sürgü Jandarma Karakolu’nda görevli astsubaylar R.K. ve M.K. hakkında, Doğanşehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde  ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan dava açıldı. Her iki astsubayın yargılanmasına 15 Kasım 2012 tarihinde başlanacak. 

 Doğanşehir Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede; Evli ailesi ve akrabalarının da bulunduğu 9 kişi mağdur olarak yeraldı. Savcılık iddianamesinde 28 ve 29 Temmuz günleri meydana gelen olaylara ilişkin olarak  Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş R.K. ve Jandarma Astsubay M.K. hakkında “Her iki gece meydana gelen olay bu istikamette gerçekleşmiş olmakla birlikte; Ramazan davulcusu ile mağdurlar arasında cereyan eden bir gece önceki olay bir bütün olarak nazara alındığında, yoğun sünni nüfusa sahip Sürgü Beldesinde ajan provakatörler eliyle tahrik edilip toplumsal bir olayın patlak verebileceği kuvvetle muhtemel olduğu, ayrıca mağdur ifadelerine göre, kalabalığın toplanıp mağdurların evlerine baskına gelecekleri şüpheliler tarafından kesin olarak, köy korucularının ifadelerine göre ise şüpheliler tarafından muhtemelen bilindiği halde, görevli olan şüphelilerin, kalabalığın Sürgü Belde Merkezinde toplanmaya başladığı 28.07.2012 tarihinde yaklaşık saat 20.00 sıralarına ve olayın gerçekleştiği ertesi gece 29.07.2012 tarih saat 01.00-01.30 sıralarına kadar (yaklaşık 4-5 saat süre zarfında) önceden yapacakları yerinde ve etkili istihbarat çalışmaları sonucunda, kalabalığın baştan toplanmasını engelleyebilecek, duruma göre mağdurların evlerine giden yolarda barikat kurabilecek, tampon bölgeler oluşturabilecek, eğer kalabalık zapt edilemeyecek sayıya ulaşmış veya ulaşması imkan dahlinde ise İl Jandarma Komutanlığından takviye kuvvet gönderilmesini isteyebilecekken, anılan istihbarat çalışmalarına ve tedbirlere tevessül etmedikleri,bundan başka emniyet ve asayiş tedbirleri alınması için olay yerine giden şüphelilerin , bilhassa kalabalıktaki kişiler ile bu kişilerin suç teşkil eden eylemlerinin tespit ve teşhisi için yanlarında kamera ya da görüntü ve ses kaydetmeye yarar herhangi bir cihaz götürmedikleri , bu şekilde mağdurların soruşturma konusu suçlara maruz kalmasına ve kalabalıkta bulunan kişiler ile bunların suç teşkil eden eylemlerinin tespit edilememesine, bir başka deyişle delillerin kararmasına neden oldukları düşünülmektedir.” denildi.  

Astsubaylar alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken yargılanmalarına 15 Kasım 2012 tarihinde Doğanşehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız