SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Ateş Arasında Kaldık"

0
Güncellendi - 2016-07-25 04:45:43
A- A+ PAYLAŞ

Darbe teşebbüsü sırasında 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nın bulunduğu İnönü Kışlası’nda yaşananları erler anlattı. Yaşanan duruma şaşırdıklarını ifadelerinde anlatan askerler, rütbeli askerlerin kendilerine ‘önünüze gelene sıkın’ dediklerini ifade ettiler.

Malatya, 2. Ordu Komutanlığı’nda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi 13 saatte püskürtülmüştü. 13 saatte yaşananlar ortaya çıkmaya başladı.

Ordu Karargahı’nda bulunan erler o anları şöyle anlattı:

“Gece yataktan kaldırıldık, ‘Allah’ını, vatanını, milletini seven gelsin’ dediler. Gittik, bize silah verdiler ve ‘sıkın’ dediler. Karşımızda polis ve halkı görünce sıkmak istemedik.  Kaçıp, saklandık. İki ateş arasında kaldık.”

İfadelerinde, rütbeli askerlerin kendilerini tehdit ettiğini ileri süren erler, “Gecenin bir yarısı kaldırıldık ve hiçbir şekilde bize bilgi verilmedi. ‘Karşınıza kim gelirse sıkın’ dediler. Şaşırıp kaldık, sıkmadık. Rütbeliler, ‘siz sıkmazsanız, biz size sıkarız’ diyerek, tehdit etti. Bir kaçı havaya sıktı, bazıları kaçtı. Biz, askerlik yapmak için geldik. 2. Ordu’dan çıkarken halk bize tepki gösteriyordu. Bunu da anlayamadık. Biz ne yaptık ki?” dediler.

Bir erin ise ifadesinde, “Birbirimize ne olduğunu soruyorduk, birisi ‘darbe oldu’ dedi. Bir erin ise ‘darbe nedir?’ dediği öğrenildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Pirincin içindeki beyaz taşlar siyah taşlardan daha tehlikelidir. Bu manzarada bunları görüp ayıklamak çok hassas olmayı gerektirir.
    0
    0
    Yanıtla