SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Aya Kadar Açacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:33
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ve bazı daire müdürleri ile birlikte yapımı devam etmekte olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır inceleme sırasında yaptığı konuşmada mevcut katı atık sahasında çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra metan gazından elektrik üretilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların bitirilmesiyle birlikte bölgede yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkacağını söyledi.

Yapımı devam eden Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nin Malatya ile birlikte çevre ilçelerin de katı atık problemini uzun yıllar çözecek bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, proje maliyetinin 13 milyon lira olduğunu kaydetti.

İlkbahar mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle çalışmaların yavaş gittiğini belirten Başkan Çakır,”Ancak ilkbahar yağışlarının fazla olması, bazı iş değişiklikleri ile drenaj sisteminde, jeo sentetik keçe ve jeo kompozit malzeme değişikliklerinden dolayı gecikmeler meydana geldi. Yaklaşık iki ay gibi bir süre içerisinde bu alanın açılışını yaparak çöp depolama ve bertaraf işlemlerine başlamış olacağız” dedi.

Başkan Çakır, yeni yapılan tesis sayesinde Avrupa standartlarına uygun bir depolama ve bertaraf tesisine kavuşulacağını belirterek,  “Depolama alanında biriken çöp suları kullanılan malzemeler sayesinde yer altı sularına hiçbir şekilde karışmayacak ve kirlenmeye neden olmayacak. Depolama alanında biriken çöp suları dinlenme havuzunda bekletildikten sonra arıtma tesisinde arıtılıp çevreye hiçbir zarar vermeden deşarj edilecek. Ayrıca kompost alanında biriken ağaç parçaları ve bitki artıkları kurulan yeni tesis ile dalbudak öğütücüleriyle istiflenip gübreye dönüştürülecek. Bu çalışmalar neticesinde çevredeki görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olacak.” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız