SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Ayımız Var, Bin Ton Daha Olur"

0
Güncellendi - 2019-09-05 04:34:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde kurulan "Hububat Selektör Tesisi" çiftçileri memnun ediyor.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çiftçilerin nitelikli tohum ihtiyacının karşılanması amacıyla 2017'de Arguvan'da kurulan "Hububat Selektör Tesisi" çiftçilerin beğenisini topluyor. Çiftçiler, Arguvan'da kurulan tesis sayesinde kendi tohumlarını da üretmeye başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, tesiste, arpa, buğday, nohut, fasulye, kinoa ve aspir elemesi yapıldığını belirtti.

Tesisin diğer ilçelere de hizmet verdiğini aktaran Aslantürk, şunları kaydetti:

"Bölgede en kaliteli tohumu biz çıkartıyoruz. İyi bir başarıyı elde ettik. İyi bir de nam yaptık. Bu iş Doğu Anadolu Projesi öncülüğünde oldu. Tesisin kurulduğu ilk yıl ve son aylar olmasına rağmen temizlediğimiz hububat miktarı 600-700 ton civarındaydı. 2018 yılı kurak geçmesine rağmen bu rakam bin 300 ton oldu. Bu yıl ise hasat devam etmesine rağmen bin 500 tonu yakaladık. İki ayımız var ve bin ton daha olur."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa (4 yıl önce)
    Emeği geçenden Allah razı olsun. Dışa bağımlılığı her landa azaltmak zorundayız..
    0
    0
    Yanıtla