SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Baraja 100'er Bin Sazan

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:09
İki Baraja 100'er Bin Sazan
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 2013 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı’na ve Kapıkaya Turgut Özal Barajı’na 100’er bin adet yavru sazan saldı.

DSİ Genel müdürlüğü baraj ve göletlerin mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını sağlamak maksadıyla uyguladığı balıklandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı’na 100 bin, Kapıkaya Turgut Özal Barajı’na da 100 bin adet olmak üzere 200 bin yavru sazanı baraj sularına bıraktı.

Talimatı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile balıklandırma çalışmalarının yapıldığı bu iki baraj 12.12.2012’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 112 tesis arasında yer alıyordu. Malatya Kuruçay Deresi üzerinde inşa edilen Boztepe Recai Kutan Barajı Projesiyle, Yazıhan Ovası’nda yaklaşık 117 bin dekar arazinin sulanması, Mamikan Deresi üzerinde inşa edilen Kapıkaya Turgut Özal Barajı ile de Kale Ovası’nda 40 bin dekar arazinin sulanması hedefleniyor. 

“Barajların Yapımını Biz Hızlandırdık”

“Malatya’mızın yıllarca hasretle beklediği Kapıkaya Barajı ki biz bu baraja Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ismini verdik” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  “Boztepe ismini verdik. Bu barajlar 1997 ve 1998 yıllarında ihale edilmiş 2003 yılına kadar iz bedelle beklemeye alınmıştı. Her iki barajın da yapımını biz hızlandırdık ve açılışlarını gerçekleştirdik. Şimdi ise bu barajlarımızı balıklandırarak bölgedeki ticari ve olta balıkçılığının gelişmesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Boztepe Recai Kutan Barajı gölü (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız