SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Baraja 35 Milyon TL

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:31:59
İki Baraja 35 Milyon TL
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Arguvan ilçesinde 171 bin dekar araziye umut olması beklenen Yoncalı Barajı'na bu yıl için 20 milyon lira, sulama kanallarının yapımı için Recai Kutan Barajına ise 15 Milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Çalık, yaptığı açıklamada, Yoncalı Barajı'nın Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürülen çalışmalar sonucu geçen yıl temelinin atıldığını ve 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. 

“TARIMSAL ÜRETİM VE EKONOMİMİZ CANLANACAK”

Yoncalı Barajı ile Arguvan ovasındaki 171 bin 150 dekar sahanın sulu tarıma açılacağını belirten Öznur Çalık şunları kaydetti:

"Baraj inşaatına 1996 yılında başlanılmış olup, geçirimsiz malzeme sahasında gövde içi yeterli kil olmadığından, baraj projesi 'ön yüzü beton kaplamalı baraj' olarak revize edilmiş ve bu çalışma tamamlanmıştır. Yapılan mukayeseli keşif sonucu kil çekirdekli kaya dolgu baraj yerine yapılacak, ön yüzü beton kaplamalı baraj tipinin daha ekonomik olduğu görülmüştür.  Sulama sistemini klasik sistemden borulu sisteme dönüştürme çalışmalar neticesinde 120 bin dekar olan sulama sahası yaklaşık 171 bin 150 dekara çıkarılmıştır. Yoncalı Barajıyla bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisi canlanacak."

RECAİ KUTAN BARAJI İÇİN 15 MİLYON LİRA

Öte yandan Çalık, Yazıhan ilçesinde 120 bin 600 dekarlık alanı sulayacak olan Recai Kutan Barajı’nın sulama kanallarının yapımına da 15 milyon lira tutarından ödenek ayrıldığını ve önümüzdeki yıl tamamlanacağını ifade etti.

Çalık, “Bu hizmetlerin ve yatırımların Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyor, Başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, ardından Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, İl milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a ve İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız