SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İki Başbakanı DP'liydi''

A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti İl Başkanı Şerafettin Arpacı, partinin kuruluşunun 64'üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "DP 64 yıl evvel Türk halkının engin ve eşsiz sevgisine mazhar olmuş yepyeni bir güneş gibi halkın üzerine doğmuştur." dedi.

Arpacı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadrolar, 7 Ocak 1946 yılında Demokrat Parti'yi kurarak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmışlardır.

7 Ocak 1946 tarihinde Millet İradesinin teveccühü ile kurulan ve Türk Milletine 10 yıl boyunca büyük hizmetler yapa Demokrat Parti'nin 64. kuruluş yıldönümünü büyük bir onurla kutlamaktayız.

Bugün demokrasiden söz edebiliyorsak bunu demokrasi şehitlerimize ve Yüce Milletimizin engin hoşgörüsüne borçluyuz. DP 64 yıl evvel Türk halkının engin ve eşsiz sevgisine mazhar olmuş yepyeni bir güneş gibi halkın üzerine doğmuştur. DP bugünde deneyimli kadroları ile en kısa zamanda Türkiye'nin özlediği iş, aş,kardeşlik, huzur ve mutluluk reçetesini gözler önüne serecektir. Bunu yapacak kadro, ancak DP saflarında mevcuttur.

DP ikinci sınıf insan muamelesi gören Anadolu insanının 'ben de varım' demesiydi. Bu hareket Merhum demokrasi şehidi başbakanımız Adnan Menderes in liderliğinde 1950-1960 yılları arasında 10 yıl içinde devleti kapalı bir ekonomiden açılım yaparak bireye ve halka yönelmiştir. 'Önce birey sonra devlet' denmiştir.

Büyüme gelişme ve kalkınma bu dönemde lügatlara girmiştir.” Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ekonomik olarak en büyük büyümeyi bu dönemde sağlamıştır.

Unutulmamalıdır ki ; Atatürk döneminin 3 başbakanından 1'i CHP'li İsmet İnönü diğer 2'si ise Demokrat Parti anlayışından Fethi Okyar ve Celal Bayar'dır.

Demokrat Parti, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlânâ, Yunus Emre, ve Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin asırlardır Anadolu da meydana getirdiği kardeşlik ve hoşgörünün temsilcisidir.

Demokrat Parti, Türk Milletinin tüm renklerini içinde barındıran ‘Büyük Türkiye’ idealinin tek siyasi temsilcisidir.

‘Büyük ve Lider Türkiye’ idealimizi Milletimizle birlikte yeniden hayata geçirebilmek için tüm Milletimizi DP çatısı altında büyük buluşmaya davet ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız