SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Ceza, Bir Beraat İstemi

A- A+ PAYLAŞ

Begüm Kartal cinayeti ile ilgili davanın son duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı görüşünü bildirerek, 3 sanıktan 2'si hakkında mahkumiyet, 1'i hakkında ise beraat istedi. Sanık avukatlarının savunma için süre istemeleri nedeniyle, duruşma tek tutuklu katil sanığı Osman U.'nun tutukluluğunun devamı kararıyla 10 Ekim gününe bırakıldı.

İşadamı ve Malatyasporlu eski futbolcu Hasan Kartal ile Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan üniversite öğrencisi Begüm Kartal, ailece tanıştıkları Eczacı Zeki- Fezan Özyavuz çiftinin kızları Senem Özyavuz'un, Battalgazi ilçesi Adagören köyü sınırlarındaki bahçe evlerinde 28 Ağustos 2005'de yapılan kına gecesi sırasında, başına isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirmişti. Birkaç ay "faili meçhul" olarak kalan olayla ilgili olarak, 2006 Ocak ayında Osman U. adlı şahıs katil zanlısı, Mehmet D. adlı şahıs da olaya iştirak suçuyla tutuklanmışlar, bu tutuklamalara Mart 2006'da da, Osman U.'nun amcası olan Yaşar U., suç delillerini sakladığı gerekçesiyle tutuklanınca dahil olmuştu. Geçtiğimiz duruşmalarda Mehmet D. ile Yaşar U. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişlerdi.

Cinayetle ilgili davanın son duruşması 13 Eylül günü yapıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kartal ailesinin avukatları, Osman U. ve Mehmet D.'nin cinayetin işlendiği bölgede bulunduklarını, bunlardan Osman'ın 5-6 el ateş ederek cinayeti işlediğinin sabit olduğu ve "kasten adam öldürmek" suçundan cezalandırılması iddiasını tekrarlarken, Mehmet D.'nin olaya iştirak, Osman U.'nun amcası Yaşar U.'nun ise, "azmettiren ve en azından yardım eden" olarak cezalandırılması gerektiği yönündeki görüşlerini ifade ettiler.

Bu sırada mahkeme salonunda bulunan tutuksuz sanık Yaşar U.'nun, Kartal'ın avukatına hitaben "Sen gayipten haber mi alıyorsun. Nereden biliyorsun?" diye müdahalesi, konuşmalara müdahalesi, ısrarla oturmasının istenmesine rağmen bu tutumunu sürdürmesi üzerine, duruşmanın disiplinini bozduğu gerekçesiyle dışarıya çıkarıldığı bildirildi. Müdahil avukatların konuşmalarının tamamlanmasının ardından Yaşar U.'nun yeniden salonu alındığı belirtildi.

Avukatlarının açıklamalarının ardından sözalan, Begüm Kartal'ın babası Hasan Kartal ise, avukatlarının açıklamalarına katıldığını, sanıkların cezalandırılmasını istediğini bildirdi.

Daha sonra sözalan Cumhuriyet Savcısı, kovuşturmanın genişletilmesi talebinin bulunmadığını belirterek, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. "Olayda sanık Osman U.'nun olası kasıt ateş ettiği ve maktülü öldürdüğü konusunda şüphe yoktur. Yine sanık Yaşar'ın suç delillerini sakladığı sabittir. Olaya Mehmet D.'nin herhangi bir şekilde katıldığı hususunda delil olmadığı gibi, Osman'ın kendisine bir şahsı yanlışlıkla vurdum, öldü demesinden başka bir bilgisi olmadığı anlaşılmıştır" diye görüş belirten Savcı, bu nedenle Mehmet D.'nin cezalandırılmasına yetecek delil olmadığı gerekçesiyle beraatine, sanık Osman U.'nun olası kasıt şekilde hareket etmek suretiyle düğün yerine doğru ateş etmek neticesiyle eylemine uyan TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasına, yine Yaşar U.'nun da TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması yönünde karar verilmesini istedi.

Osman U. için istenen cezanın 25 yıla kadar, Yaşar U. için istenen cezanın ise 6 yıla kadar hapis olduğu öğrenildi.

Sanıklardan Mehmet D.'nin avukatı, savcının beraat yönündeki görüş ve istemine katıldıklarını belirtirken, Osman U. ve Yaşar U.'nun avukatları, esas hakkındaki savunmayı hazırlamak için süre istediklerini, delillerin toplanmış olması, Osman U.'nun atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmaması iddiasıyla tahliyesine karar verilmesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, Osman U. ve Yaşar U.'nun avukatlarına istedikleri sürenin verilmesi, aleyhine kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle delil durumu ve tüm dosya kapsamı gözetilerek Osman U.'nun tutukluluk halinin devamı kararıyla duruşmayı 10 Ekim tarihine erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız