SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Elin Sesi Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ev hanımlarının eğitilerek ekonomik faaliyet içerisine girmesinin önemli olduğunu bildirerek, "Kadınlar evlerde içişleri bakanıdır, ama biz artık kadınları Dışişleri Bakanı da yapmalıyız" dedi.

MESOB'un yürütmekte olduğu "İki Elin Sesi Var" Projesi kapsamında Avrupa Birliği Tanıtım Toplantısı yapıldı. TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantını açılışında "İki Elin Sesi Var" Projesi Koordinatörü Ömür Karaağaç, projemizin birinci uygulama döneminde kadınların iş hayatına katılmasına katkı sağlandığını ve kişisel gelişimlerin sağlandığını kaydetti.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Öncellikle toplantıyla katılan kadınlarımızı saygıyla selamlıyoruz. AB kapsamında kadınlara ilk eğitim projesini Türkiye'de TESK başlattı. O zaman amacımız 4 bin 500 kadına eğitim vermekti, ama eğitim verdiğimiz kadın sayısı 8 bini bulmuştu. Kadınları projeye katmak için çok mücadele ettik. bu tür kurslara kadınları getirmek çok zor oldu. Önce oda başkanlarını hanımları ve çevrelerinde başladık. Sonra kadınları yavaş yavaş kurslara gelmeye
başladı. Türkiye'de erkeklerin evlerde üstün olduğu söylense de, evde İçişleri Bakanı kadındır, biz kadınların birazda Dışişleri Bakanı olmasını ve ekonomik ve iş hayatında toplumun içinde olmasını, kendisine güven duymasını istiyoruz. Kadınların bu tür kurslara katılmasını önemsiyorum. Biz konfederasyon olarak bu tür etkinliklere kadınların katılmasını sağlama konusunda önem göstereceğiz" dedi.

Toplantıya olan ilgiden ve Malatya'daki gelişmelerden memnun olduğunu söyleyen konuşmacı Avrupa Birliği takım Üyesi Derya Sevinç tarafından katılımcılara Avrupa Birliği hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız