SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Fakülteye Dekan Atandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:57:42
İki Fakülteye Dekan Atandı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan atamaları yapıldı..

YÖK Genel Kurulu, devlet üniversitelerine bağlı 43 fakülteye dekan atanmasını karara bağladı. Bu çerçevede, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Metin Işık, Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlığına ise Prof. Dr. Behice Erci atandı.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulunun kapatılarak onun yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasına ilişkin olarak YÖK’e talepte bulunmuştu. Bakanlar Kurulu’nun 20 Ağustos 2015 tarihli kararı ile İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştu.

İnönü Üniversitesi bünyesinde 14 fakülte bulunuyor.

ERCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Behice Erci lisans eğitimini 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nda tamamladı ve 1987 yılında aynı yüksekokulda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalında, doktora eğitimini 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak yine aynı dalda tamamlamıştır. 1994 yılında aynı yüksekokulda yardımcı doçent olarak, 2004 yılında ise doçent olarak çalışmaya devam etmiştir. 2009 yılında profesör unvanını alan Dr. Erci Ağustos 2010'dan beri İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi ve yüksekokul müdürü görev yapmıştır. Erci, Sağlık Yüksek Okulu'nun Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürülmesiyle, bu fakültenin dekanlığına atanmıştır.

IŞIK KİMDİR?

1994 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü birincilikle bitiren Prof. Dr. Metin Işık, 1998 yılında yüksek lisansını, 2002 yılında doktorasını tamamladı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında da profesör unvanı alan Işık, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi İletişim fakültelerinde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız