SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki 'Gazi' İlçe Kardeşliği

A- A+ PAYLAŞ

Halk kahramanı Seyyid Battal Gazi’nin doğduğu yer olan Malatya ili Battalgazi ilçesi ile şehit düştüğü yer olan Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi arasında, Eskişehir Valiliği’nde düzenlenen törenle kardeşlik protokolü imzalandı.
Kardeş şehir protokolü imza törenine Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Seyitgazi Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Seyit Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. S. Sırrı Kabadayı, Başkan Yardımcısı İlyas Küçükcan, Malatyalı işadamları Mulla Şahbaz, Göral Çatak ile emekli Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı katıldılar.
Güzel bir şehirde, önemli bir protokol imzaladıklarını dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu protokol, kardeş ilçelerimiz ve illerimiz arasında bir gönül köprüsü olacaktır. Bugün burada geleceğe dönük kalıcı yakınlıkların temelini atıyoruz. Bundan sonra Seyyid Battal Gazi’nin adına yaraşır şekilde düzenlenecek etkinliklerle işbirliğimizi geliştireceğiz” dedi.
Seyyid Battal Gazi’nin çocukluğu ve ilk gençlik yıllarının Malatya’da geçtiğini belirten Vali Mehmet Kılıçlar, “Battal Gazi İslam ordularının Anadolu seferlerine ve Bizans kuşatmalarına katılmış, gösterdiği üstün başarılardan dolayı Misis Kalesi Komutanlığına kadar yükselmiştir. 740 yılında Afyon yakınlarında Bizanslılarla yapılan Akrenion Savaşı’nda yaralanarak Bizanslılara esir düşmüş ve bugünkü Seyyid Battal Gazi Türbesi’nin olduğu yerde son nefesini verince, oraya defnedilmiştir. Seyyid Battal Gazi, Anadolu’ya hizmet vermiş, hepimizin ortak değeri olan büyük bir isimdir. Böyle bir değere birlikte sahip çıkmak, bizim için büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.
Vali Mehmet Kılıçlar; Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte, Valilik Makamı’nda, Seyyid Battal Gazi’nin ve iki ilçenin daha iyi tanıtılmasına katkı sağlamak, iki ilçenin halkı arasındaki tarihi ve kültürel bağları kurmak ve güçlendirmek, her türlü sanat, spor, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, 5393 Sayılı Yasa gereği dostluk ve işbirliğini arttırmak için her türlü faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen kardeş şehir protokolünü imzaladılar.
Protokolün imzalanmasından sonra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına Vali Mehmet Kılıçlar’a Battalgazi Kültür Envanterini hediye etti. Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi ve işadamı Mulla Şahbaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ilimizde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eskişehirspor forması ve atkısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız