SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İki Geçit Daha..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Muhtarlarla yaptığı periyodik toplantılarından birisini daha gerçekleştirdi. Muhtarlar Derneği’nde yapılan toplantıda, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bayındırlık Bakanlığı tarafından Çevreyolu'nun Turgut Temelli ve Sanayi kavşaklarına yaptırılacak olan araç geçitleri için ödeneğin ayrıldığını açıkladı.

Muhtarlar Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ile çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Akın’a, muhtarların görüş, öneri ve eleştirilerine önem vermesinden ve sık sık bir araya gelme imkânı yaratmasından dolayı teşekkür ederek, “Sayın Belediye Başkanıma ve Personeline Malatya’ya yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Akın, burada yaptığı konuşmada, çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Geçtiğimiz Ay Yeni Cami Çevre Düzenleme işinin ihalesi yapıldı. Bu ayın 5’nde Sümerpark’ın ihalesi yapıldı. Yine bundan 3 hafta önce Sümer Holding Genel Müdürlüğünden gelen yetkililerden biz buranın tapusunu aldık.. Bunun dışında Malatya Şeker Fabrikası arazilerinin tapusunu Malatya Belediyesi kasasına konulacağı günlerin arifesindeyiz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde bu konuyu da çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile ilgili Tarım Bakanlığı nezdindeki çalışmaların sonuçlandığını da söyleyen Belediye Başkanı Akın, “Tarım Bakanlığı ile karşılıklı protokollerimizi yaptık. Milli Emlak Genel Müdürlüğünde bir takım problemler çıktı, ama bu engeli de en kısa zamanda el birliği ve gönül birliğiyle, sizlerin de desteğiyle aşacağız. Sizler bize destek verdiğiniz müddetçe hiçbir güç bizim karşımızda duramayacak. Çünkü o bölgenin Malatya halkının hizmetine sunulması şart” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, toplantı öncesinde Ankara’dan aldığı bir bilgiyi de Muhtarlarla paylaşarak, Sanayi ve Turgut Temelli Caddesi devamı Çevreyolu altgeçitlerinin müjdesini verdi.

Akın, “Bilindiği gibi Malatya Belediyesi olarak, Çevreyolu'nun Sanayi ve Turgut Temelli Caddesi kavşaklarına geçit yapılması yönünde Bayındırlık Bakanlığı ile müştereken bir çalışmamız vardı. Biraz evvel Bayındırlık Bakanlığı ile yapmış olduğum görüşmede buranın ödeneği ayrılmış bu müjdeyi de buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu sene içerisinde çalışmalarımızı bu hızla götürürsek Fuzuli devamındaki altgeçidin ihalesini inşallah yapıp bitme noktasına getireceğiz. Bu altgeçit, çevre yolu altındaki mahalleleri direk merkeze bağlayacak ve o mahallelerimizin öksüzlüğü de böylece bitmiş olacak. Ulaşım açısından da büyük rahatlama sağlayacak. Ayrıca o bölgede bir canlanma meydana gelecek. Malatya’nın uzun yıllardan beri beklemiş olduğu bir hizmette gerçekleşmiş olacak.

Beydağı eteklerinde imar çalışmalarımızı yaptık. Yeni bir Malatya kadar yeri imara açmış olacağız. Mehmet Akif caddesinin sağında ve solunda kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdiğimizde hem orada gecekondulaşmayı önleyeceğiz hem de gecekondulaşmış bölgelerin kentsel dönüşümle yeniden imarlı bir şekilde Malatya’ya kazandırmış olacağız.

Güney Çevre Yolunun hayata geçirilmesi için İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bizim kredi aldığımız Projelerimizden biri de Güney Çevre Yolu. İller Bankası Genel Müdürlüğü bu konuda bize yardımcı oluyor. Bir an evvel bitirmek istiyoruz.

Muhtarlar Derneği’nin teklifi doğrultusunda Altgeçitlerin birisine Org. Eşref Bitlis isminin verilmesi Kent Konseyinde kabul edildi. Altgeçitlerden birine Orgeneral Eşraf Bitlis isminin verilmesini Belediye Meclisine getireceğiz ve oylayacağız. Sizlerin teklifi olduğunu Mecliste belirteceğim. İnşallah Malatya’mızın yetiştirmiş olan bu güzel insanın ismimin yaşaması bize onur verecek."diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, "Muhtarlarımızla beraber gece gündüz çalışan ve mahallelerimize hizmet götüren Temizlik İşleri eski Müdürü Doğan Pınar’a, Asfalt Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert ve Esenlik Şirketi Temizlik İşleri Müdürü A. Kadir Tuncer’e mahallelerimize yapılan hizmetlerden dolayı muhtarlar derneği olarak birer plaket vermeyi kararlaştırdık” dedi.

Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren yapılan hizmetlerin anısına Asfalt ve Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert ile Esenlik Şirketi Temizlik İşleri Müdürü A. Kadir Tuncer’e de birer teşekkür plaketi verdi. Geçtiğimiz aylarda emekli olan Temizlik İşleri eski Müdürü Doğan Pınar’ın il dışında olmasından dolayı plaketini Asfalt Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert, Belediye Başkanı Akın’dan aldı.

Akın “Göreve geldiğimizden buyana Malatya’nın problemlerini sizlerle beraber çözme gayreti içerisindeyiz. Personelimizin gece gündüz demeden üstün gayretleri ile fevkalade güzel neticeler alıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız