SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Gölet İçin Protokol

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:35:12
İki Gölet İçin Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü girişimler neticesinde, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse edeceği iki hayvan sulama göletinin Malatya’ya yapılması konusunda protokol imzalandı. 

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin Doğu Anadolu Bölgesindeki bazı illerde, hayvan sulama göletlerinin yapılacağını duyurması üzerine; Malatya’nın her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanlarında da gelişmesini sağlamak için çeşitli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesinin bu alanda da proje çalışmalarına başladığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan’ın başkanlık ettiği ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde, sözkonusu projenin Malatya’da uygulanması için Hekimhan ilçesi Basak bölgesi ile Merkeze bağlı Gülümuşağı bölgesine sulama göleti yapılmasının uygun olacağı tespit edildi. 

Konuyla ilgili olarak yapılan fizibilite ve proje çalışmalarının yapılmasından sonra Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Strateji Geliştirme ve Hibe Projeler Şube Müdürü Eyüp Özpolat ile birlikte, Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’i ziyaret ettiler. 

Gerçekleşen ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’nın her alanda gelişmesine katkı sunacak projelere büyük önem verdiğine değinen Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişmesi anlamında her sektörle yakından ilgilenmekte ve belediye olarak bu sektörlere imkanlarımız dahilinde katkı sunmaktadır. Malatya’nın bir bütün olarak gelişmesi anlamında kırsal kalkınmanın kaçınılmaz bir gerçeklik olduğunun farkında olan Belediyemiz tarafından, hayvancılık alanında da bir dizi projemiz bulunmaktadır. Bu projelerimizden biri olan Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması noktasında ilgili kuruluşlarla birlikte çalışmalarımız devam etmekte olup, yer tespiti yapılmış durumdadır.    

Malatya, kayısı başta olmak üzere birçok ürün çeşidinin olduğu önemli tarım alanlarından biri olarak görülmektedir. Aynı şekilde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık anlamında da son yıllara kadar önemli bir potansiyeli olmasına rağmen, özellikle son yıllarda yaşanan kuraklığa bağlı olarak bu sektör Malatya’da gerilemiş durumda. Bu açıdan DAP tarafından uygulamaya alınan hayvanlar için sulama göleti projesini önemsiyoruz” dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Malatya’ya özel bir ilgisinin olduğunu belirten Turan, “Malatya’da özellikle tarım ve hayvancılık alanında ortaya konulan projelerin gerçekleştirilmesi açısından DAP’ı gerçekten büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Zaten, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Adnan Demir ve Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan; bölge ile çok yakından ilgilenmekte, aralarında Malatya’nın da olduğu bölge illerini çok iyi analiz etmektedirler. 

Doğu Anadolu Bölgesinin tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya çıkarılması noktasında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, önemli bir misyon üstlenmiş durumdadır. Bu misyonun gerçekleştirilmesi noktasında kendileri ile proje ortaklığı yapmaktan ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu. 

DAP ile imzaladıkları protokolle Hekimhan İlçesi Basak ve Merkeze bağlı Gülümuşağı bölgelerine 2 hayvan sulama göletinin yapılacağını ve bunların DAP tarafından finanse edileceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de proje ile ilgili işleri 45 gün içerisinde başlatmayı planlıyoruz. Göletlerimizin hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki hayvancılığa önemli katkılar sunacağımızı düşünüyorum. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak DAP ile sadece bu konularda değil; yöresel ürünlerimizin pazarlanması, daha çok alanda yaylacılarımızın sulama sorunlarının çözülmesi, karkas et üretimi ve taşınması, ruhsatlı canlı hayvan pazarlarının yaygınlaştırılması, çoban evleri yapılması, özellikle bölgesel hayvancılığın modernize edilmesi gibi daha birçok alanda işbirliği yapma noktasında görüşmeler yaptık.  

Ben bu vesileyle bizleri Erzurum’da ağırlayan Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Adnan Demir ve Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyor, liyakatli, dinamik, sonuç odaklı bir yönetim anlayışı ile karşılaştığımız için ayrıca memnuniyetimizi belirtmek istiyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız