SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Gözaltı da Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nca 48 ayrı ilde eş zamanlı olarak kontör dolandırıcılarına yönelik yaptığı operasyon kapsamında Malatya'da birisi kadın toplam 2 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, cep telefonu ile arayarak kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlarla tanıtarak vatandaşlardan para ve kontör dolandıran şebekelere yönelik olarak 48 ilde yapılan Şanlıurfa merkezli operasyon kapsamında Malatya'da birisi bayan olmak üzere 2 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Pehlivan, gözaltına alınan şüphelilerin Şanlıurfa'ya gönderildiğini belirtti.

Gözaltına alınan şüphelilerden bayanın B.S. erkeğin ise İ.S. olduğu öğrenildi. B.S., polis aracıyla Şanlıurfa'ya gönderilirken, küçük çocuğu Asayiş Şubesi'nin önüne getirilerek görmesi sağlandı.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 120
Türkiye genelinde kontör dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik Şanlıurfa merkezli 48 ilde eş zamanlı operasyonda gözaltı sayısı 120'yi buldu.

Edinilen bilgiye göre, 35 ilde bayilere, 13 ilde de çete üyelerine yönelik sürdürülen operasyon kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerinde 95 kişi göz altına alındı. İstanbul, Ankara, bursa, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 48 ilde süren operasyonlarda gözaltına alınanların Şanlıurfa'ya getiriliyor. Şu ana kadar Şanlıurfa'da 95, diğer illerde ise 25 kişi olmak üzere toplam 120 kişinin Şanlıurfa'ya getirildiği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Koordinasyonunda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yurt genelinde telefonla aradıkları kişilere kendilerini farklı meslek guruplarından tanıtıp kontör dolandırıcılığı yapan bir çeteye yönelik operasyonun halen sürdüğü bildirildi.

306 KİŞİYE BİLGİSİ DIŞINDA HAT!.
Öte yandan, Malatya'da Asayiş Şubesi ekiplerince 5 ayrı cep telefonu bayisine operasyon düzenlendiği ve bu çalışma esnasında 306 vatandaşın bilgisi dışında cep telefonu hattı sözleşmesi imzalandığının tespit edildiği ve bu işyerlerine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 11 bin 800 TL, Maliye tarafından 2 bin 790 TL para cezası kesildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız