SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Gün İş Bırakıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:04:01
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen üyesi öğretmenler, Kobani’ye destek ve yapılan saldırıları kınamak için 2 günlük iş bırakma eylemi yapıyor. 

Eğitim Sen Malatya Şubesi üyeleri, sendika binası önünde toplanıp, PTT binası önüne gelerek, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, İŞİD’in Kobani saldırılarını kınadıklarını belirterek, “Ortadoğu'da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21. yüzyıldaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı İŞİD çetelerinin Koban'ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insana yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, malum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dört bir yanında Kobani direnişine sahip çıkan halka silahlarla, satırlarla ve gaz bombalar ile saldırarak 14 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olmuştur” diyen Tarık Kaya, “Türkiye'de 1990'lı yıllardan bu yana ilk kez 6 ilde ve 15 ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, yeni bir Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına gidilmiştir” şeklinde konuştu.

“İnsanlığın geleceği için direnenler yalnız değildir” diyen Kaya, “IŞİD saldırıları ve katliamlan karşısında tüm insanlık yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Günlerdir insanlık için, halkların geleceği için direnen Koban halkı, hepimiz için, tüm insanlık için direnmektedir. Kobannin savunulması, aynı zamanda insanlığın en temel değerlerinin, eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşliğin savunulması demektir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak Kobane'de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamalıyız. Sadece Kobane'yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz. IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm eğitim ve bilim emekçilerini, halkların kardeşliği ı için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız