SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Günde 306 Kilo Esrar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin Dilek'te ele geçirdiği yaklaşık 210 kilo esrardan sonra, Jandarma da Yazıhan'daki operasyonda 96 kilo esrar buldu. İki ayrı yerdeki esrarın miktarı, Malatya'da esrar üretilen hint keneviri ekiminin ulaştığı ürkütücü boyutu yansıtıyor.

BİR OPERASYON DA JANDARMA'DAN..
Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınan bir bilgi üzerine Yazıhan İlçesi'ne bağlı Böğürtlen köyünde H.Y. (35) adlı şahsın evinde ve bahçesinde yapılan aramada çuvallar içerisinde saklanmış vaziyette 96 kilo kubar esrar maddesi bulundu. Olayla ilgili olarak H.Y. yakalanarak gözaltına alındı.

POLİSTEN 210 KİLO..
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro ekiplerinin, Özel Harekat Şubesi'nin de desteğiyle Dilek Kasabası'nın Küllümağara mevkiinde gerçekleştirdiği operasyonda da, 18 bidon içerisinde toprağa gömülmüş halde toplam 209 kilo 800 gram esrar ele geçirilmiş, gözaltına alınan iki kişiden Aziz G. tutuklanmıştı.

ÜRKÜTEN TABLO..
Tarım ürünlerinde uygulanan kotalar, pancar ve tütüne getirilen sınırlama, hatta ekim yasaklaması, kayısı gibi yerel ürünlerin ekonomik değerini bulamaması, buna karşılık "tüketime özendirilen" toplumun yaşam koşullarının zorlaşmasının ardından, bazı yasalarda "AB'ye uyum" adı altında yapılan düzenlemelerin, devletin asayiş, uyuşturucu ve benzer suçlara ilişkin mücadelesinde zaafiyet yarattığı iddialarının ardından, başta doğu ve güneydoğu bölgesi olmak üzere, özellikle esrar elde edilen dişi hint keneviri bitkisi ekimini yoğunlaştırdığı, son yıllarda biliniyor.

Terör ve suç örgütlerinin finansmanı için de ekilen hint keneviri ile ilgili haberler sıkca basına yansırken, Malatya'da da bu bitkinin daha çok ekildiğine ilişkin sık sık güvenlik birimlerinin operasyonları basında yeralıyor.

Malatya'da, iki gündeki iki operasyonda toplam 306 kilo esrar ele geçirilmesi, Malatya'da da bu konuda "vahim bir tablo"nun varlığını ortaya koyuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız