SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Hastaya Kornea Nakli

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde birisi 6 ay önce diğeri ise 45 yıl önce birer gözlerinde görme yetisini kaybeden 2 hasta kornea nakilleri sonucunda tekrar çift gözle görmeye başladı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selim Doğanay, 6 ay önce geçirdiği katarakt ameliyatında sağ gözünde görme yetisini kaybeden 54 yaşındaki Ali Bozkuş ile 45 yıl önce aldığı darbe sonucu sol gözü görmeyen 70 yaşındaki Hüseyin Aksaç adlı şahıslara kornea nakli yaparak yeniden görmelerini sağladıklarını söyledi.

Doç. Dr. Doğanay, 1998 yılından bu yana Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 100'ün üzerinde kornea nakli ameliyatı yaptıklarını söyledi.

Doç.Dr. Doğanay, kornea nakli ameliyatlarının duyu ve organ bağışları sonucu yapıldığını söyleyerek, halen bölgede 100'ün üzerindeki hastanın kornea nakli beklediğini ifade etti.

FOTOĞRAF: Doç.Dr. Doğanay, kornea nakli yapılan iki hastayla birlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız