SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki İl de Kazanır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, amaçlarını Nemrut Dağı'na daha fazla turisti çekecek alt yapıyı oluşturarak, bundan Adıyaman ve Malatya ile birlikte bölgenin kazanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.
  
TBMM'de Nemrut konusunda yaşanan tartışmayı değerlendiren Çalık, "Malatya ile Adıyaman arasında bir sorun, sıkıntı varmış algısı oluşturuluyor. Biz, Adıyaman ile Malatya iki kardeş ildir. Bu iki kardeş ilin vatandaşlarının bir birinden ayrılması asla söz konusu değildir. Nemrut, Pütürge ile Kahta arasında var olan çok önemli bir tarihi güzelliği içerisinde barındıran bir mekandır. Bizin arzu ettiğimiz hadise şu, Malatya ve Adıyaman turizm bölgesi olmalı. Bunun için elimizde çok önemli bir mekan var. Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirdiğimiz bu bölgenin daha fazla turist almasını sağlamalıyız.  Bu bölgenin kolay ulaşılabilir olması ve ulaşıldığında dinlenilebilmesi için elimizden ne geliyorsa, tüm imkanları seferber ediyoruz. Şuanda Malatya ile Tepehan arasındaki 94 kilometrelik yol ve Tepehan'dan Nemrut'a ulaşılan yol çok kaliteli bir hale geldi" dedi.
 
Nemrut Dağı'na Hizmet Evi için 2 milyon TL tutarında bir ödenek çıkartıldığını belirten Çalık, "Aynı zamanda buraya Anemon Oteli ve TÜRSAB İşbirliği ile sayın valimizin yapmış olduğumuz konuşmalar sonucunda buraya bir butik otel yapılması kararlaştırıldı. Bunanla ilgili olarak da Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait yer içinde Bölge Müdürlüğümüz tarafından yazıldı" şeklinde konuştu.
  
Çalık, "Bizim amacımız buraya gelen turist sayısını 1 milyona, 3 milyona çıkartabilmektir. bu sayıya ulaşabilirsek, hem Adıyaman, hem Malatya, hem bölge kazanır ve hem de Türkiye kazanır. Biz sadece buraya otelcilerin, minibüsçülerin, vatandaşların kazanması için değil, Nemrut’u tüm dünyanın görmesi için ulaşım ve hizmet alanlarını iyileştirmemiz lazım."
 
"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 20'Sİ MALATYA'YA BAĞLI.."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık Turgut Özal Tabiat Parkı'nın bu yıl inşaatına başlanacağını bildirdi. 
 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberinde AKP Başkan yardımcısı Murat Turgut ve partililerle birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Çalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Fehmi Yüksel'den kurumun Malatya'daki projeleri hakkında bilgi aldı.
  
Çalık, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 15. Bölge Müdürlüğü, Malatya'da kuruldu ve Malatya'ya yeni atanan bölge müdürümüzü ziyaret ediyoruz. Bölgemizin var olan sorunlarını tespit etmek ve çözüm için siyasiler olarak elimizden gelen desteği vermek için buradayız. Bölgelerimize baktığımız zaman özellikle il sayısı hiç bir bölgede yoktur. Türkiye'nin yüzde 20'sini kapsayan il Malatya bölge müdürlüğüne bağlı. Başta Malatya olmak üzere Gaziantep, Elazığ, Adıyaman, Sivas, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Kilis, Siirt, Şırnak, Mardin, Batman ve Şanlıurfa dahil olmak üzere bu iller Malatya Bölge Müdürlüğüne bağlı durumdalar" dedi.
  
Turgut Özal Tabiat Parkı'nın Malatya'ya kazandırılması konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirten Çalık, bu konuda şu bilgileri verdi, "Yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Tabiat Parkı'nın Proje ihalesi yapıldı. Projesi tamamlandı. Şuanda yapım ihalesi de 2011 sonu itibariyle tamamlanmış vaziyette. İnşallah inşaatına 2012 yılı içinde başlanacak ve Malatya'ya gelen yerli ve yabancıların gezebilecekleri ve dinlenebilecekleri Orduzu Pınarbaşı alanını İnşallah kazandıracağız. Şuanda Özel İdare bütçesine yaklaşık 2.8 milyon TL bütçe aktarıldı. Bununla birlikte av hayvanları ve avlaklarla ilgili çok önemli çalışmalar var. Türü tükenen hayvanlardan yaban keçisi, yaban koyunu  ile ilgili çalışmalar var. Biz bunları takip ediyoruz" dedi.
  
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Fehmi Yüksel, bölgelerine 14 ilin bağlı bulunduğunu söyleyerek, Malatya ilinde toplam 79 personel olduğunu kaydederek, amaçlarının bölgenin doğasını iyileştirmek, tabiat parklarının daha da rantabl hale getirmek olduğunu kaydetti.

 
"KİMSE ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN.."
Çalık, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılacak olmasının milli eğitimde yapılan en önemli reformlardan biri olduğuna belirterek, karşı çıkanlar için "Kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi. 
Malatya'da basın mensuplarının zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılacak olmasıyla ilgili bazı çevreler tarafından tepki gösterildiğine ilişkin soruyu cevaplayan AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonumuzda da alınan karanı milli eğitim bakanımıza iletmiştik. Diğer bakanlıklarla da paylaşmıştık. Türkiye'de artık eğitimin çocuklarımızın 6 yaşından itibaren 4x4x4 olması gerekiyor. Bunun alt sebeplerine baktağımızda kız çocuklarımızın okula devamının zorunlu olduğunu takip ediyoruz. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması milli eğitimde yapılan en önemli reformlardan biridir. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi. Çalık, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılacak olması ile Türkiye'de eğitim seviyesinin hem erkek, hem de kızlar için yüzde 98'lere yüzde 100'lere çıkarmak için bu programın uygulanması gerektiğini vurguladı. 
 
"FATURALAR MALATYA'DA İNCELENECEK"

Çalık, beraberinde partililerle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. "Sayın Yılmaz'a hayırlı olsun demek için buradayız" diyen Çalık, "Bundan böyle hastane ve eczane faturaları Malatya'da incelenecek. Başta üniversite hastanemiz ve özel hastaneler olmak üzere eczanelerin de fatura incelemesi kontrollerinin yapılması ve problemlerin çözülmesi için Ankara'da yaptığımız girişimler ve görüşmeler de talep ettik. Onlar da kabul ettiler. Faturaların Malatya'da incelenmesini sağladık" dedi. Çalık, Dörtyol mevkiindeki SGK Müdürlüğü binasının, İŞ-KUR'un yanındaki 5.5 dönümlük alana yeni bina yapılarak, SGK'nın buraya taşınacağını da belirtti. SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Yılmaz ise,"Hep birlikte güzel çalışma yapacağımızı ümit ediyorum. Siyasilerin de destekleri önemlidir" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız