SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İlçe Arasında Anlaşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 4. Etap Çerçevesinde, Akçadağ ilçesi Aşağı Örükçü Köyü ve Battalgazi ilçesi Alişar Köyü Toplu Basınçlı Yağmurlama Sulama Projeleri için Hibe sözleşmeleri imzalandı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 4. Etap Çerçevesinde Akçadağ İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Aşağı Örükçü Köyü Toplu Basınçlı Yağmurlama Sulama Projesi ve Battalgazi İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Alişar Köyü Toplu Basınçlı Yağmurlama Sulama Projesi Bakanlığımız tarafından hibe kapsamına alınmıştır" dedi.

“Aşağı Örükçü Köyü Toplu Basınçlı Sulama Projesi ile 4 bin 289 dekar alanın Basınçlı Sulama Sistemine açılması hedeflenmektedir. Toplam Maliyeti KDV hariç 545 bin 831 TL olup, hibeye esas tutarı 500 bin TL'dir. Bakanlığımız hibeye esas tutarın yüzde 75'i oranında, yani 375 bin TL hibe desteği sağlayacaktır. Alişar Köyü Toplu Basınçlı Sulama Projesi ile 6 bin 634 Dekar alanın Basınçlı Sulama Sistemine açılması hedeflenmektedir. Toplam Maliyeti KDV hariç 971 bin TL olup, hibeye esas tutarı 500 bin TL'dir. Bakanlığımız hibeye esas tutarın yüzde 75'i oranında, yani 375 bin TL hibe desteği sağlayacaktır" diyen Güldal, Akçadağ İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Birlik Başkanı Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara, Battalgazi İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Birlik Başkanı Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı adına kendisinin sözü edilen projeler için Hibe Sözleşmeleri imzaladıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız