SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İlçede Pasaport Veriliyor

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Malatya il merkezinin dışında iki ilçede "Pasaport Büro Amirliği" kurulduğunu ve bu ilçelerde vatandaşların taleplerinin karşılanacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICOA) standartları ve AB normlarına uygun şekilde yeniden tanzim edilen makinede okunabilen pasaportların Ülkemizde yüksek güvenlikli özelliklerine haiz elektronik pasaport uygulamasına 01.06.2010 tarihi itibari ile geçilerek e-pasaportların tanzim edilmesine başlanılmıştır. Özellikle son yıllarda artan nüfus ve ülkenin sosyo–ekonomik gelişimi yurt dışına çıkışlarda ve pasaport müracaatlarında önemli artışları beraberinde getirmiştir.

Bu doğrultuda vatandaşlarımıza en iyi hizmetin sunulabilmesi, pasaport işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı şekilde yerine getirilebilmesi, hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi, bürokratik iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması ve halkımızın memnuniyetinin sağlanması amacıyla 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun 16. maddesinin (b) bendi gereğince İlimiz Hekimhan ve Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde “Pasaport Büro Amirliği” kurulması Bakanlık Makamının 31.08.2010 tarih ve 31772 sayılı olur’ u ile uygun görülmüştür.

Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda İlimiz Hekimhan İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde “Pasaport Büro Amirliği” kurulması Kaymakamlık Makamının 08.09.2010 tarihli olur’ları ile, Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ise 01.11.2010 tarihli Kaymakamlık Makamının olur’ları ile onaylanmış ve 01.11.2010 tarihinde faaliyete başlamıştır.

01.11.2010 tarihinden itibaren İlimiz Hekimhan ve Darende İlçe Emniyet Müdürlükleri Pasaport Büro Amirliklerinde umuma mahsus pasaport müracaatı alınmaya başlanılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız