SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İlçeye 4 Cezaevi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:23
İki İlçeye 4 Cezaevi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Doğanşehir ve Akçadağ ilçesindeki yeni yapılacak olan cezaevlerinin kurulacağı arazilerde incelemelerde bulundu. Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde yapılacak olan 2’şer cezaevlerinin toplam 2 bin kapasiteli olduğu kaydedildi.

BAKANLIK TEKNİK HEYETİ GELDİ 

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, beraberinde Adalet Bakanlığı teknik heyeti ile birlikte Doğanşehir ilçesine giderek, burada eski Doğanşehir Cezaevi’nin açık cezaevine dönüştürülmesi çalışmalarını incelerken, yine Doğanşehir ilçesine yapılacak olan açık ve kapalı cezaevlerinin yer alanlarında da inceleme yaptı.

Doğanşehir Adliyesi’ni ziyaret ederek, burada Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler ile bir araya gelen Cumhuriyet Başsavcısı Alper, daha sonra Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu’nu da ziyaret etti.

AÇIK CEZAEVLERİ İÇİN TARIMSAL FAALİYET ALANI 

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, beraberindeki Adalet Bakanlığı teknik heyeti ve Kaymakam Murat Iratoğlu ve diğer ilgililer mevcut yapılan açık cezaevi ile yeni yapılacak olan diğer açık cezaevinde kalacak mahkumların Doğanşehir’in Karşıyaka mevkiinde bulunan tarımsal faaliyetlerinin yürütüleceği arazi de incelemelerde bulundular.

Tahsis edilen arazinin tamamen tarımsal faaliyetlerde meyve ve sebze yetiştiriciliğinde kullanılacağını belirten Başsavcı Alper,  arazide tarımsal faaliyetlerde bulunacak olan açık cezaevi mahkumlarının yararlanabileceği sosyal tesislerinde projelendirilerek yapılacağını kaydetti.

Başsavcı Alper, “Burası bin 200 dönüm. Çok iyi bir tarım alanı. Buna göre bir planlama yapacağız. Burayı tarımsal faaliyet olarak kullanacağız. Soğuk hava depoları, barınma alanları ve temel ihtiyaç alanları yapılacak” dedi.

Tarımsal faaliyet alanında sebze yetiştiriciliği için seraların, meyve yetiştiriciliği içinde bahçelerin kurulacağı öğrenildi.

DOĞANŞEHİR’E 2 YENİ CEZAEVİ YAPILACAK 

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve beraberindeki heyet, daha sonra Doğanşehir ilçesine kurulacak olan 2 yeni cezaevinin yapılacağı Yolkuru mevkiindeki arazi de incelemelerde bulundular.  Sondaj çalışmalarının da yürütüldüğü arazide inceleme yaparak bilgi alan Başsavcı Alper, “Doğanşehir ilçesine 2 adet cezaevi düşünüyoruz. Birisi açık cezaevi, diğeri ise T Tipi Kapalı Cezaevi. Cezaevinin bütün projeleri hazırlandı. Cezaevi projesinde güneş enerjisinden elektrik üretimi imkanı da değerlendirildi. Aynı zamanda arıtma tesisleri de kurulacak. Modern bir tesis olacak. Doğanşehir ilçemizde mülki makamlar ve belediyemiz her türlü desteği sağlamıştır. İlçe cumhuriyet Savcımız da görevinin başındadır ve gereğini yapmaktadır. Daha iyi projelere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

2 YENİ CEZAEVİNİN KAPASİTESİ BİN KİŞİLİK OLACAK 

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Ankara’dan gelen Adalet Bakanlığı teknik heyetine, İlçe Kaymakamına ve ilçe Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcılarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Biz belediye olarak, belediye başkanı olarak elimizden ne geliyorsa, yardımcı olacağımıza, burada söz veriyorum. Elimizden geleni yapacağız, hayırlı olsun” diye konuştu.

Doğanşehir’e yeni yapılacak olan T Tipi Kapalı Cezaevi’nin 750 kapasiteli, Açık Cezaevi’nin ise 250 kişilik olacağı belirtildi. Ancak kapasitenin şartlara ve imkanlara göre, yükseltilebileceği öğrenildi.

AKÇADAĞ’A BİN KİŞİLİK 2 CEZAEVİ 

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Doğanşehir ilçesindeki incelemelerinin ardından Akçadağ ilçesine geçerek, burada Akçadağ Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı ve Hakimler ile görüştü. Kaymakamlıkta Kaymakam Ramazan Keskin ve Belediye Başkanı Ali Kazgan ile görüşen Başsavcı Alper, beraberindeki Adalet Bakanlığı heyeti ile birlikte ilçenin Güzyurdu mevkiinde cezaevi yapımı için tahsis edilen arazide incelemede bulundu.

Başsavcı Mustafa Alper, “Akçadağ’a yapılması düşünülen T Tipi Kapalı ve birde Açık Cezaevinin projesini zemine uygulamak için geldik. Şuanda projenin son aşamasına gelinmiş durumda. Projenin oluşmasında ve şekillenmesinde Başsavcılığımız, Akçadağ Kaymakamlığımız ve özellikle de Akçadağ Belediye Başkanlığımız çok önemli gayret sarf ettiler. Umut ediyorumki önümüzdeki yıl temeli atılarak inşaatına başlanır” dedi. 

AKÇADAĞ’DA TEKNOLOJİ AĞIRLIKLI ÜRETİM YAPILACAK 

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, “Cezaevinin yeri ile ilgili soranlar vardı. Mücadelede bulunduk. Gerçekten arsamız 623 dönüm bir alanı kaplasa da ve teknik bakımdan çok uygun bir arsa olsa da netice itibariyle arsanın içinde az miktarda da olsa özel mülkiyete konu yerler vardı. Birde arsanın alt kısmı Ege kıyıları gibi girintili, çıkıntılıydı. Bu bölgede yapmış olduğumuz imar çalışması ile bütün bu sorunları çözdük ve arsamız bir arsa bütünlüğü kazanmış oldu. Cezaevimiz yatırım programına girecek, Akçadağ’ın ekonomik gelişmesine, istihdam yönüyle gelişmesine çok katkı sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.

Kaymakam Ramazan Keskin ise projenin hayata geçirilmesi için yapılacak çalışmalara destek vereceklerini belirterek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’e ve Belediye Başkanı Ali Kazgan’a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu arada, Akçadağ ilçesine yapılacak olan Kapalı Cezaevinin 750 kişilik, açık cezaevinin ise 250 kişi kapasiteli olacağı belirtildi. Açık cezaevinde çok sayıda üretim atölyesi bulanacağı ve bu üretimin teknolojik gelişmelere uygun olacağı öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız