SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki İlin Güzelliklerini Birleştiriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Aydın'da 2 yıl önce kurulan ve Vali Mustafa Malay'ın da üyesi olduğu Malatya-Aydın Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermes düzenlendi. Derneğin aynı zamanda Malatya ile Aydın Kültürlerini yaymaya çalıştığını belirten Dernek Başkanı Bilgin Güner kermesten elde edecekleri gelirle öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

Dernek üyesi bayanlar tarafından hazırlanan Aydın ve Malatya yöresine ait el işi gıda maddelerinin satışa sunulduğu kermesin Merkez Ramazanpaşa Meydanı'nda hafta sonuna kadar açık olacağı bildirildi. İş ve değişik nedenlerden dolayı Malatya'dan Aydın'a gelip burada yerleşenler ile aynı çatı altında toplanmak amacıyla 2 yıl önce Malatya-Aydın Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurduklarını belirten Başkan Bilgin Güner 2 yılda ciddi işler başardıklarını söyledi.

Doğdukları ve doydukları yeri kesinlikle unutmadıklarını ve Aydın ile Malatya'nın güzelliklerini birleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Güner "Genelde eşlerimiz çalıştığı için bayanlar olarak sürekli bir araya geliyoruz. Aydın tarım ve turizm şehrinin yanı sıra aynı zamanda başarılı öğrencilerin yetiştiği bir il. Üniversiteye kazanıp da ekonomik durumu iyi olmadığı için okuyamayan öğrencilerimizin olduğunu öğrendik. Bunun üzerine Malatyalı bayanlar olarak dernek çatısı altında toplanıp bu öğrencilerimizi okutmaya karar verdik. Şu anda düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerden elde ettiğimiz gelirle üniversitede okuyan başarılı ve ekonomik durumu zayıf 25 öğrenciyi okutuyoruz. Aynı zamanda Malatya yöresine ait değişik kültürleri de tanıtma fırsatı buluyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız