SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İşadamından 2 Okul Temeli..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı hayırsever 2 iş adamı düzenlenen törenlerle yaptıracakları ilköğretim okullarının temellerini attı. Malatyalı iş adamı Ekrem Dernek annesi Nadire Dernek adına, iş adamı Ali Nihat Bozatlı'da kendi adına ilköğretim okulu yaptırıyor.

İLK TÖREN ORDUZU'DA..
Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı iş adamı Ekrem Dernek'in Orduzu kasabasında annesinin anısına yaptıracağı 12 derslikli Nadire Dernek İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlene törenle atıldı.

Törene Saray Bosna Devlet Bakanları İbrahim Nadarreviç ile Edini Music, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu, Fuat Ölmeztoprak ve Ali Osman Başkurt,Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, MİAD Başkanı Yunus Aktaş, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, MİAD ve MEV'in çok sayıda üyesi ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir çok sorunu olduğunu, bu sorunların temelinde ise eğitim sorunun geldiğini söyledi. Yazıcı, vatandaşlara seslenerek insanlarla olan ilişkilerinde eleştirilecek durumlar sergileniyorsa ve insanın üzerine düşen görevi yapmıyorsa eğer burada eğitim sorunun ön plana çıktığını belirtti.

Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu ise, annesi adına okul yaptıran iş adamının hem evlat olarak görevini yaptığını, hem de vatandaş olarak devlete olan görevini yerine getirdiğini söyledi. Emiroğlu, "Bu törende gördüğümüz zevat, Malatya'da her siyasi görüşten insanlardan oluşuyor. Bu Malatya'nın birliğini ve dirliğini yansıtıyor."dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, eğitimin siyasetinin olamayacağını belirterek, herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini ifade etti.

İş adamı Ekrem Dernek ise, Malatya'ya hizmet etmeyi sürdereceğini belirterek, babası Hasan Dernek adına yaptırdığı Sağlık Ocağı'nı ise sağlık Müdürlüğü'ne teslim ettiğini söyledi. Konuşmalardan sonra Nadire Dernek İlköğretim Okulu'nun temeli katılımcılarla atıldı.

YEŞİLTEPE'DE..
Malatya'da ikinci tören ise, Yeşiltepe semtinde iş adamı Ali Nihat Bozatlı tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli okul için yapıldı.

Buradaki törene ise, Saray Bosna Devlet Bakanları İbrahim Nadarreviç ile Edini Music, Vali Osman Derya Kadıoğlu, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, MİAD Başkanı Yunus Aktaş, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı ile birlikte çok sayıda kalabalık katıldı.

Törende konuşan Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Malatya'ya sadece geçen yıl 2 bin 500 öğrencinin dışarıdan geldiğini belirterek, her yıl okul ihtiyacının arttığını belirtti.

İşadamı Ali Nihat Bozatlı ise, 16 yaşında iken ayrıldığı Malatya'ya gelip okul yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız'da MEV üyelerinin şimdiye kadar 37 tane okul yaptırdığını ve Malatya'da aynı gün iki temelin daha atılması ile birlikte bu sayının 39'a çıktığını söyleyerek, "Hem eğitime ve hemde sanayiye destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu ise, devletin elindeki bütce imkanları ile sorunların kısa sürede çöjzülemeyeceğini ifade ederek, işadamlarının ve hayırseverlerin desteklerini beklediklerini kaydetti.

Öte yandan aynı törende, iş adamı Ali Nihat Bozatlı tarafından yaptırılacak olan ve annesi ile babasının ismini taşıyacak Vahit - Nezihat Bozatlı Sağlık Ocağı'nın protokolü de imzalandı. Konuşmalardan sonra katılımcılarca temele ilk harç atıldı.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten 2 fotoğraf) Nadire Dernek İlköğretim Okulu Temel Atma töreni, (Alttan 2 fotoğraf) Ali Nihat Bozatlı İlköğretim Okulu Temel atma töreni..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız