SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki 'Kanalboyu' Daha Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:53:24
İki 'Kanalboyu' Daha Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2015 yılında birçok önemli projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, bunların arasında en önemlilerinin kanal projeleri olduğunu söyledi.  Mevcut Kanalboyunda aslına uygun yapılacak düzenleme çalışmalarının yanı sıra Fahri Kayahan Bulvarı ve Güney Kuşak Yolu’nda da yeni Kanalboyu oluşturacaklarını söyleyen Başkan Çakır “Bütün bu projelerin hayata geçmesiyle Malatya, kanallar şehrine dönüşecek” dedi.

Kalkınma Bakanlığı’nın yürüttüğü  ‘Cazibe Merkezleri Destekleme Programı’ içerisine alınan Malatya’da, şehrin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sunacak bir dizi proje çalışması yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda sonbaharda kanal ağırlıklı bazı projelerin temelini atmaya hazırlanıyor.

Mevcut Kanalboyu'na yeni düzenleme

Konuyla ilgili olarak Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öncelikle mevcut Kanalboyunu,  yol ve kaldırımları ıslah ederek, aslına uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceklerini, bunun dışında Fahri Kayahan Bulvarı ve Güney Kuşak Yolu üzerine iki yeni kanal daha yapacaklarını söyledi. 

Projelere bu yıl başlayacaklarını ifade eden Başkan Çakır, özetle şu bilgileri verdi:

“Kanalboyunda mevcut haline uygun düzenleme çalışması yapacağız. Oradan bir de drenaj hattı geçireceğiz. Ciddi bir kazı yapmamız gerekiyor.  Dolayısıyla MASKİ ile birlikte çalışmalara Kasım ayında başlayacağız. Kanalı ve ağaçları koruyacağız. Mevcut kanalı yol ve kaldırımla ıslah ederek düzenleme çalışması yapacağız. Kanalboyu’nda ağaçlar olmasaydı farklı bir proje uygulayacaktık ancak ağaçlar olduğu için mevcut haline uygun düzenleme yapacağız.”

“Fahri Kayahan Bulvarı’na 5 metrelik kanal”

“Hemen söyleyeyim ki, Fahri Kayahan’a da Kanalboyu geliyor. Kanalboyu’ ndaki kanalın uzunluğu 2.5 metre, Fahri Kayahan’a 4.5 metrelik kanal yapacağız. Horata suyunu kanaldan geçirip tekrar Horata’ya vereceğiz.  Onun da şu an projesi üzerinde çalışılıyor. Orada kademeli ve seki şeklinde su akacak.  Çift şeritli gidiş-geliş yolumuz olacak. Bisiklet yolumuz olacak. Ortaya kanal koyacağız.  Tecde yolunda başlayarak çevre yoluna kadar indireceğiz. 3 km’lik bir kanal olacak.  Bu projeye de bu yıl başlayacağız. İhalelerimiz tamamlandı.  Prestij yol çalışmamız devam edecek.”

“Kayıklar da koyacağız”

Esas büyük projelerinin Güney Kuşak Yolu üzerindeki kanal olacağını belirten Başkan Çakır “Onun içeresine kayıklar da koyacağız. Paşaköşkü’ndeki Kuyuönü mezarlığının bir bölümünü taşıdık. Bu yıl 900 metrelik kısmın projesi hazırlanıyor. Orada, boydan boya sürecek projemizin görülebilmesi için 900 metrelik yerde, 300’er metre aralıklarla su şişirilecek. Bu yıl onun da projesine başlayacağız.  Kısaca Malatya, kanallar şehrine dönüşüyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLAR: Fahri Kayahan Bulvarı'ndan ve Güney Kuşak Yolu nedeniyle 2 bin 500'ün üzerinde mezarın nakledildiği Kuyuönü Mezarlığı'nda, nakilden sonraki görüntüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • adil dere (8 yıl önce)
    işçilerin başında biri dursa iyi olur çünkü adamlar ağaçlara karşı acımasız ve işi çok savsakladılar. kanalboyundaki esnaf ve ikamet edenler çok zarar gördü.
    0
    0
    Yanıtla