SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Kardeşin Katili Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:15
İki Kardeşin Katili Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da 14 gün önce araçlarının içerisinde Kalaşnikofla taranarak öldürülen abi ve kardeşin katili Ahmet A. ile ona yardım eden eşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi yakalandı. Katilin, 6 bin lira borçlu olduğu abi-kardeşi, evin önünde 'ya paramızı, ya karını getir' diyerek küfrettiği için öldürdüğü iddia ediliyor. 

Olay, 27 Eylül 2014 tarihinde gece yarısı Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Bingöl yolu üzerinde meydana gelmişti. Malatya'da ikamet eden ve inşaatlarda sıvacılık yapan Ali (33) ve Yunus Çetintaş (28) kardeşler 6 bin lira alacaklarını tahsil etmek için geldikleri Kovancılar'da araç içinde uzun namlulu silahla yapılan saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, abi ve kardeşin öldürüldüğü cinayeti aydınlatmak için çalışma başlattı. İlk gün cinayet şüphelisinin iki kardeşe borçlu olan Ahmet A. (38) olduğunu tespit eden polis, olayı delillendirmek için titiz bir çalışma yaptı.

KATİL İLK ÖNCE İNKAR ETTİ

Cinayetle ilgili polis, olay günü şüpheli olarak belirlediği Ahmet A.'dan bilgi alma bahanesiyle ifadesine başvurdu. Şüpheli ifadesinde kendisinin borcu olduğunu ancak bunun için geldiklerini zannetmediğini ve olaydan haberinin olmadığını söylediği öğrenildi. Polis, öldürülen kardeşlere olay günü eşlik eden kayınbiraderi H.S. ile arkadaşı H.Ş.'nin bilgisine başvurdu. H.S. ve H.Ş., olay günü iki kardeşin 6 bin lira alacağını tahsil etmek üzere Ahmet A.'nın evine geldiklerini ancak kimsenin olmaması üzerine yol üzerinde bir tesise geçtiklerini söyledi.

SİLAHI EŞİ, ARAZİYE GÖMMÜŞ

Polis, şüpheli Ahmet A. ile öldürülen iki kardeşin yakınlarının söyledikleri arasındaki çelişki ve bazı teknik çalışmaların ardından operasyon kararı aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilçe emniyetinin de desteğiyle Kovancılar ilçesinde eş zamanlı operasyon yaparak Ahmet A.(38), eşi V.A. (39), kardeşi M.A. ile kayınbraderi A.S.'yi gözaltına aldı.

Polisin ele geçirdiği deliller sonrasında gözaltına alınan şüpheli Ahmet A., cinayeti itiraf ederek, "Olay günü iki kardeş evimizin önüne gelerek görüşmek istedi. Ben de evden yokmuş gibi davrandım. Sonra evin önünde 'ya paramızı, ya karını getir' diye bağırarak gittiler. Bunun üzerine evde bulunan uzun namlulu silahımı alarak peşlerinden gittim araçlarına ateş ettim, Kalaşnikofu da saklaması için eşime verdim" dediği öğrenildi. Zanlı Ahmet A.'nın eşi V.A. da silahı alarak evlerinden uzak boş bir araziye gömdüğünü itiraf etti. Şüpheli kadının gösterdiği yerde yapılan aramada gömülü olan cinayet silahı bulundu.

Cinayet zanlısı Ahmet A. kasten 2 kişiyi öldürmekten, eşi V.A. suç aletini gizleyerek yardım etmekten, kardeşi M.A. ile kayınbraderi A.S. ise olayı bildikleri halde gizlemekten dolayı Kovancılar Adliyesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız