SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Kat Fazlasını Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü ekiplerince kırsalda yapılan asfalt altyapı çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor. Mayıs sonu Haziran başı itibari ile başlayacak olan asfalt çalışmaları öncesinde asfalt alt yapısı malzemesinin taşıma, serilmesi ve sıkıştırılması işleri yapılıyor.

Malatya merkeze bağlı Tohma köyü 306 konutlarında başlayan asfalt alt yapı çalışmalarının yerinde görmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve beraberinde birim müdürleri mühendisleri ve bazı İl Genel Meclisi üyeleriyle beraber Tohma köyüne gitti.

Asfalt alt yapı çalışmalarının hazırlıklarını yerinde gören Sami Er, ''Hava şartlarına bağlı olarak asfalt sezonu Mayıs sonu Haziran ayı başında başlayacak. Şuan ekiplerimiz çeşitli bölgelerde asfalt altyapı çalışmalarının hazırlıklarını yapıyorlar. Biz burada yapılan çalışmaları yerinde görmek için geldik. Tohma köyü, Çat Barajı'nın oluşmasından sonra kurulan bir köy. 306 konut var. En düzenli ve planlı köyümüz. Köy içi yol çalışmalarının bir kısmını yapılan planlamada görüldüğü kadarını asfalt yapacağız. Malatya kırsalında planlana şekilde asfalt alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarda öncelikle malzeme taşıma, serme ve sıkıştırma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"2008 yılında yapılan asfalt çalışmalarının iki katını 2009 yılında yaptık. İnanıyorum ki 2009 yılında yapılan asfaltın iki katını da 2010 yılında yapacağız hedefledik" diyen Sami Er, "Birim müdürlerimiz, mühendislerimiz, teknik elemanlar ve alanda fedakarca çalışan işçilerimizle belirlemiş olduğumuz hedefi gerçekleştireceğiz. Amacımız kırsalda yaşanılacak bir ortam hazırlamaktır" şeklinde konuştu.

Tohma köyünde yaşayan vatandaşlardan Abuzer Doğan'da yaptığı açıklamada, "Yapılan bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Özellikle son bir yıldır köyümüzün sorunları çözülmeye başladı. Bu köy yılar önce Adıyaman il sınırları içinde bulunan ve Çat Barajı altında kalan 14 köy muhtarlığından gene vatandaşlar tarafından kurulan bir köy. Şuan bu köyün nüfusu bin 700. 306 hane var. Şehre uzaklığımız 38 kilometre. Köyümüzde İlköğretim Okulu ve sağlık evi bulunmakta. Geçim kaynağımız ileriye dönük olarak kayısı bahçeleri oluşturduk. Genelde Malatya'da gündelik işlerden geçimimizi sağlıyoruz. Bu hizmetlerin ayağımıza kadar getiren İl Özel İdare yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız