SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Kavşak Bu Yıl Bitecek'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mucahit Fındıklı ile AKP İl başkanı Mustafa Şahin, Karayolları bürokratları ve Bölge Müdürünün de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Turhan, Genel müdürlük olarak Malatya ile ilgili devam eden ve önümüzdeki süreçte yapılacak projelerini anlattı.

Genel Müdür, 52 Km. uzunluğunda olacak olan Kuzey çevre yolu projesinin de son rötuşları yapıldığını ve en kısa sürede ihale sürecine gelineceğini söyledi. Genel müdür ayrıca “Çevre yolu güzergahının Battalgazi- İstasyon Kavşakları arasında 5 köprülü kavşağın yapılması ile şehirlerarası araç trafiğinde yaşanan sıkıntıların önüne geçileceğini söyledi. Genel Müdür Turhan, toplantının son bölümünde gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Akkoza Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısının açılış konuşmasını AKP milletvekili Çalık yaptı. Çalık , "Genel Müdürümüze kentimizin karayolları ile ilgili sorunlarımızı aktardığımız da, sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmek için ilimize geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Müdür Turhan, “Türkiye'de bölgeler arası kalkınmışlık farklılığının giderilmesinde ve kamu hizmetlerinin ülke geneline yayılmasında en önemli hizmetlerin bölünmüş yol olduğundan hareketle başlattığımız bölünmüş yol projesinde önemli mesafeler aldık. Ülkemizin bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometreydi 2003 yılı başında. Hükümetimizin acil eylem planı kapsamında ilave 15 bin kilometre bölünmüş yol yapılması planlandı. Bugün ana arterlerimizin önemli kısmı bölünmüş yol haline getirildi" şeklinde konuştu.

5 KİLOMETREDE 5 KAVŞAK
Geçtiğimiz yıllarda köprülü üst geçit olarak projelendirilen ve konunun uzmanları, meslek ve sivil toplum örgütlerinin itiraz etmesiyle alt geçitlere dönüştürülen Sanayi ve Milli Egemenlik kavşak düzenlemelerine ilaveten yaklaşık 5 Km. uzunluğundaki Battalgazi Kavşağı- İstasyon Virajı güzergahının İstasyon, Akpınar ve Battalgazi bölümlerine de kavşak düzenleme çalışmalarının başlatıldığını söyleyen genel Müdür Turhan; “ "Şehir trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenleme çalışmalarına başladık. Sanayi kavşağını yaptık. Milli Egemenlik ve Akpınar kavşağına bu yıl başlayıp bitireceğiz. İstasyon ve Battalgazi kavşağının etüt çalışmalarını yaptıktan sonra burada da düzenleme yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Genel Müdür Turhan, “Malatya -Elazığ karayolu sınırındaki Kömürhan Köprüsü yanına bir asma köprü projesinin de hayata geçireceklerini” söyledi.

Kuzey Çevreyolu projesinde son rötuşların yapıldığinı ve kısa sürede ihale aşamasına gelineceğini söyleyen Turhan, Malatya’da şimdiye kadar 194 Km bölünmüş yol yapıldığını 2010 yılı hedeflerinin ise 256 Km olarak belirlendiğini söyledi.

SORULAR
Bilgilendirme konuşmasından sonra gazetecilerin sorularına geçildi. Bir basın mensubunun “Gazeteciliğe başlamamın üzerinden 20 yıldan fazla bir zaman geçti. O zamanda Adıyaman karayolunun yapımı vardı. Şimdi de var. Bu sorun bitmeyecek mi?” sorusuna Genel Müdür özetle “İhalesi yapıldı. 2010 yılında bitecek”yanıtını verdi.

“Beylerderderesi viyadüğü’nün, ‘Hafif raylı’ sisteme uyumlu olarak yapılmasını gündeme getirmek isteyen bazı basın mensupları, "bazı etkili ve yetkili isimler tarafından; “konunun genel müdürlük tarafından halledileceğini ve sisteme uygun hale yapılacağını, gündeme gelmesi halinde başta maliyet artışı olmak üzere çeşitli sakıncalardan dolayı projeden vazgeçilebileceğini veya askıya alınabileceği endişesi ile engellendiğini, şu anda uygulanan proje ‘hafif raylı sisteme’ uygun mu?” diye sordular. Genel Müdür ise “Yaptığımız bu türden projeler ‘hafif raylı sisteme’ uygun olur."dedi.

“Şehirlerarası araç trafiğinin rahat akışını sağlamak için Çevreyolu güzergahının kent merkezi içerisinde kalan yaklaşık 8 Km.’lik bölümünde 5 köprülü düzenleme yapacağız diyorsunuz, buraların tahliyesi nasıl olacak? Devletin parası çar-çur edilmiş olmuyor mu?" şeklindeki; Genel müdür Hayır. Olmayacak." yanıtını verdi.

"Bilindiği gibi konunun uzmanları, teknik elemanlar ve Sivil Toplum örgütleri ‘Kuzey çevre yolu projesine karşı çıkmışlardı. Sizler de diyorsunuzki ‘projelendirme de son rötuşlara geldik’ Güneyde sanat yapılarının çokluğu, Kuzey de ise kamulaştırma. Tercihiniz Kuzey Çevre yolu mu?” yönlü sorusuna Genel Müdür, “Projelerimiz yüksek maliyet ve uzun vadelidir ve fizibl olması önemlidir. Örneğin Beylerderesi viyadüğü. Projelerimizin fizibl olması için en fazla 10 yıl geri dönüşümlü olması gerekir. Beylerderesi viyadüğü çok fizibl. Köprü hizmete girdiğinde 3 yıl içinde kendisini amorti edecektir. Kuzey çevre yolu içinde elbetteki kentte yaşayanların görüşlerine başvuracağız ve değerlendirmelerini göz ardı etmeyeceğiz” dedi.

Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı da, "Seçimler bittikten sonra duble yollarla ilgili sıkıntılarımız sizlerle paylaşmıştık. Sayın başbakanımızın duble yollarla ilgili ciddi desteklerini gördük. Bir de bu işin kahramanları olan Karayolları yetkilileri, Malatya'yı özel olarak proje himayelerine aldılar. 2008 yılında 68 milyon TL'lik bir harcama gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

Hizmetlerde birlik ve beraberliğin önemli olduğuna dikkat çeken Fındıklı, "Valimizle, belediyemizle, milletvekillimizle, üniversitemizle bu gücümüzü ve birlikteliğimizi devam ettirebilmemiz önemlidir. Bundan Malatya kazanacaktır. Malatya, birlik ve beraberlikle hak ettiği yatırımları alacaktır" şeklinde konuştu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız