SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki KHK Daha Yayınlandı, İhraç ve İadeler Var..

0
Güncellendi - 2017-08-26 22:47:11
İki KHK Daha Yayınlandı, İhraç ve İadeler Var..
A- A+ PAYLAŞ

  • 2 KHK Resmi Gazete'de yayınlandı.. Malatya'dan da görevden ihraçlar ve biri akademisyen olan göreve iadeler var..

Resmi Gazete’de yayımlanan 693 sayılı KHK ile 922 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken, 57 kişi görevine iade edildi, 13 emekli TSK personelinin rütbeleri alındı ve 6 kurum ve dernek kapatıldı. Söz konusu kararnameler kapsamında Malatya'da 5 kişi kamudaki görevlerinden uzaklaştırılırken, daha önce uzaklaştırılmış olan 2 kişi kamu görevine iade edildi.

İKİ YENİ KARARNAME..

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

693 sayılı KHK’ya göre; TBMM’den 5, HSK’dan 1, Türk Tarih Kurumu’ndan 1, BDDK’dan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 12, TSE’den 9, KOSGEB’ten 5, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 2, Şeker Kurumundan 1, Devlet Personel Başkanlığından 2, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden 32, SGK’dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığından 4, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 8, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 17, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 215, Emniyet Genel Müdürlüğünden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 4, Milli Savunma Bakanlığından 19, Milli Eğitim Bakanlığından 7, BTK’dan 7, Yüksek Öğretim Kurumlarından 172 olmak üzere toplamda 922 kişi kamudaki görevinden ihraç edildi. 57 kişi ise kamudaki görevine iade edildi.

Kararname ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığından emekli 3, Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli 10 personelin rütbeleri alındı.

Ayrıca Mavi Derneği, Kuran Sevenler Derneği, Antalya Çağlayan Lisesi Mezunları Derneği, Jojeva Medya Gazetesi, Gazete Sujin ve Diyarbakır-Dicle Medya Haber Ajansı isimli kurumlar kapatıldı.

MALATYA'DA 5 İHRAÇ, 2 İADE..

KHK'lar ile Malatya'da 5 kişi kamu görevinden ihraç edilirken, daha önce ihraç edilmiş olan biri öğretim üyesi 2 kişi ise göreve iade edildiler.

Son KHK'lar ile Malatya'da haklarında işlem yapılanlar şunlar:

Çıkarılanlar:

Emel Aktaş- İnfaz Koruma Memuru- Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Malatya,

Gülden Aytekin- Dava Takip Memuru- İş Kur Battalgazi,

Raşit Karaca- Eğitim Uzmanı (Şahsa Bağlı)- Milli Eğitim Malatya

Nejdet Bali- Hidrolog- DSİ 92. Şube Malatya,

Ali Kirişci- Mühendis (Özelleştirme)- DSİ 92. Şube Malatya,

Dönenler:

Cengiz Uğur- Öğretmen- Milli Eğitim Malatya,

Özgür Demirtaş- Yardımcı Doçent- İnönü Üniversitesi İİBF Malatya.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız