SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Konak Daha Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:14
İki Konak Daha Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, 2 adet Semt Konağını daha tamamladı.

Daha önce Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Mahalleleri’nde 3 adet Semt Konağı yaparak hizmete sunan Malatya Belediyesi tarafından, Çarmuzu ve Özalper Mahalleleri’nde yapımı sürdürülen Semt Konakları’nın inşaatlarının da tamamlandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Belediyesi’nin en az fiziki yatırım ve hizmetler kadar sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem verdiği belirtilerek, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği fiziki mekanların bir bir hayata geçirildiği ifade edildi. 

Verilen bilgilere göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda  ilk olarak Belediye Hizmet Binası karşısındaki yapıyı yeniden düzenleyerek Sanat ve Eğitim Merkezi haline dönüştüren Malatya Belediyesi tarafından, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle şehrin değişik mahallelerinde yeni sosyal tesisler hayata geçirildi. 

Şu ana kadar 5 adet semt konağı ile 18 adet çok amaçlı sosyal tesisinin hizmete hazır hale getirildiği belirtilerek, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile ilgili çalışmaların ise yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi. 

Sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı tamamlanan Çarmuzu ve Özalper Semt Konakları, toplamda 990 m2’lik alana sahip bulunuyor. 330 m2 alan üzerine 3 kat olarak yapılan Semt Konakları, bölgede, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlenmesine imkan sağlıyor. 

Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan Semt Konakları’nın, bodrum katında; 3 adet atölye, depo, mescit, spor salonu, kuaför dükkanı ile hazırlık odası, zemin katında; çok amaçlı salon, 3 adet idari büro ile acil müdahale odası, birinci katta ise 2 adet okuma salonu, kafe, kütüphane, etüt odası, internet salonu ile teras bulunuyor.

Özalper Semt Konağı’nın yüzde 98, Çarmuzu Semt Konağı’nın ise tamamen bitirildiği belirtilen açıklamada, konakların çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı, bu düzenlemelerin ardından önümüzdeki aylarda hizmete sunulmasının planlandığı kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız