SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Köyde Çobanlık Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:02:08
İki Köyde Çobanlık Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arguvan Bozburun ve Arapkir Deregezen Mahallelerinde devam eden sürü yönetimi eğitimi (çobanlık) kurslarını ziyaret ederek, kursiyerleri ve kurs öğretmenlerini dinledi 

Arguvan Bozburun (Parçikan) Mahallesi’ndeki verilen eğitime katılan birlik heyeti, burada Arguvan Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğünde görevli veteriner hekim Rıza Çağatay’ın verdiği çobanlık dersine katıldı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yaptığı konuşmada, kursun önemine vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: 

“Malatya’mızda bu çobanlık projesi ile alakalı müracaat eden 380 tane yetiştiricimiz eğitim almış oluyor. Malatya il hudutları içerisindeki yetiştiricilerimizin katıldığı kurslar, ilçe müdürlüğümüz ve il müdürlüğümüz koordinesinde devam edecek. Bu bağlamda da tabii Arguvan'da ki özellikle kursun burada olmasının nedeni, yetiştiricilerin yoğun bir şekilde olmasıdır. 40’a yakın yetiştirici var burada. Bu nedenle hocamız buraya gelip ders veriyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah tabii getirisi çok güzel olacaktır, ama önemli olan amacına hizmet etmesidir.“

Çobanlık eğitimine katılan kursiyerlerin sorular sorduğu toplantıda ayrıca, küçükbaş hayvancılık yemleme, daha fazla verim alınması ve hayvan yapısal bilgileri de verildi

Arguvan’daki programdan sonra Arapkir Deregezen Mahallesi’nde devam eden Arapkir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Rauf Ay’ın verdiği kursa katılan Akın, hem istişarede bulundu hem de sorunları yerinde dinledi.

Akın yaptığı konuşmada, “Malatya da şuanda çobanlık kursu için 760 tane yetiştirici müracaat etmiştir. Bunların 380 tanesine kurs veriliyor. Kurstan sonraki iş ve işlemlerde de özellikle işletmesinde çoban çalıştıran işletme sahiplerine devletimiz destek veriyor. İşte özellikle ne kadarda tekniğini bilseniz de pratiğini bilseniz de en azından bir bilene danışalım diye burada teknik bir arkadaşımız anlatıyor size” ifadelerini kullandı.

Kursa katılanların bazıları ise, sadece çobanlık değil, elektrik yol su mera gibi sıkıntılarını da dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız