SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Liderimiz Konusunda Taviz Vermeyiz"

0
Güncellendi - 2017-05-18 05:06:08
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, il başkanı ve parti yöneticileriyle birlikte Türk Ocakları Malatya Şubesi'ni ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde il başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte Türk Ocakları Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata,” Atatürk dönemine ait iki önemli kurum var. Biri Türk Ocakları, diğeri  Cumhuriyet Halk Partisi.Bu iki kuruma hiçbir şekilde sıkıntıya düşürülmesini  arzu etmeyiz.Cumhuriyetin ilk yıllarındaki her  kurumda  Mustafa Kemal’in emeği vardır ama bu iki kuruluş Türkiye’nin hem siyasi hem de kültür hayatında önemli yer teşkil etmektedir.Her milletin bir dini lideri, bir de milli liderimiz var. Dini liderimiz peygamberimiz, milli liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu iki liderimiz konusunda taviz veremeyiz.”şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Türk Ocağı gibi kurumların olmasının Malatya için bir şans olarak görüyoruz. Malatya ve Türkiye tek tipleştirilmek isteniyor. Herkesin etnik kimliği şerefidir. Ama maalesef son yıllarda bu kimlikler utanılacak durummuş gibi yansıtılıyor.Değerlerimiz ağza alınmıyor.Bu değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye Müslüman bir ülkede. Bunu tartışmak olmaz. Anadolu’nun değerlerini göz ardı etmeden Müslümanlığı yaşamalıyız.”dedi.

“Bizim bir Malatyalılığımız var. Onu tartıştırmamak lazım” diyen Ağbaba; “ Hamido ile ilgili ilk kez biz meclis araştırma önergesi verdik. Özal’ın ölüm yıldönümünde mesajlar yayınlıyoruz. İsmet İnönü’de bizim çok önemli  değerimiz. Farklı siyasi görüşten olsa da Malatya’nın önemli değerlerini kimsenin tartışmasına izin vermemeliyiz.Bugün Malatya İnönü’ye küfür edenlerin ödüllendirildiği kent haline geldi. Özal deyince, İnönü deyince Malatya akla geliyor. Bu kişilerin tartışılması asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu ülkede Atatürk’e küfür etme özgürlüğü var. Komşu komşuya söylese namus meselesi olur. Atatürk’ün annesiyle ilgili ağza alınmayacak şeyler söyleniyor. Atatürk’ün manevi kızını nargileye ,alkole, uyuşturucuya başlattığını diyen yazar var. Bu kadar alçaklığı hiç görmedik. Bu yazarlardan birini nezle olduğu için ziyaret eden Genelkurmay Başkanı var.Bu hakareti edenlerden Cumhurbaşkanının uçağında baş konuk olan yazarlar var. TBMM Başkanı 23 Nisan’da Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ağzına almadı. ‘Atatürk’ün ismini neden ağzına almıyorsun? Utanıyor musun?’ diye bağırdım.Bu sistemli bir şey. Bu sadece Meltem Yılmaz’ın, Mustafa Armağan’ın, Süleyman Yeşilyurt’un, Kadir Mısırlıoğlu’nun düşünceleri değil. Bu bir sistemin yansıması. Birileri ayyaş diyor. Birileri Yunan diyor. Atatürk bizim namus meselemizdir. Ona küfür ettirmeyiz.Osmanlı padişahlarına küfür edilir mi? Selçuklu’ya, Osmanlı’ya kötü söz söylenir mi? Onlar bizim atalarımız.”ifadelerini kullandı.

16 Nisanın çok önemli sonuçları olduğunu kaydeden Ağbaba; “ Yıllar sonra milyonlarca insan tek adamlığa karşı demokrasi istediklerini vurguladılar. Yüzde 50 nin üzerinde Hayır çıktığından kuşkumuz yok. Her türlü baskıya rağmen insanları birbirlerine düşüremediler. Hayır’ın adayını bizim tek başımıza belirlememiz mümkün değil. Hayır’a çok farklı kesimlerin katkısı var.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız