SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Maddenin Değişmesi Yetmez'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitelerde türban serbestisi kararının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmemesi halinde uygulama alanı bulabileceğini belirtti.

Senato olarak Yüksek Öğretim Kanunu'nda gerekli düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle mevcut kılık kıyafet ile ilgili uygulamanın sürdürülmesi kararı aldıklarını bildiren İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu, "Basında yer alan bazı yanlış değerlendirmelere açıklama getirmek amacıyla Üniversitemiz Senatosu karar almıştır. Anayasamızın 10. ve 42. maddelerinde üniversite öğrencilerinin kılık kıyafetini düzenleme gerekçesiyle bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerin uygulamaya geçebilmesi için Yüksek Öğretim Kanunu'nda gerekli düzenlemeler henüz yapılmamıştır. Bu nedenle üniversitemizde öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili mevcut uygulama aynen devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Anayasa'daki iki maddenin değiştirilmesi yetmez. 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 17. maddesi de değiştirilmeli. 17. madde değiştirilmediği sürece mevcut uygulamanın devam edeceğini belirtmek için senato kararı aldık" diyen Hilmioğlu, "Bu kanunun uygulamaya geçmesi için Anayasa Mahkemesi tarafından da iptal edilmemesi gerekir. Kanunu Anayasa Mahkemesi iptal etmezse böyle bir değişiklik uygulama alanı bulabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız